Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Familia și viața" nr. 2/2013

Ediția de Paște a revistei "Familia și viața" cuprinde 16 pagini și poate fi lecturată pe site-ul asociației Familia și Viața: www.familiasivia.ro. Iată pe scurt câteva idei din paginile revistei.

Numărul 2/2013 pentru lunile martie-aprilie al revistei "Familia și viața" se deschide cu răspunsul dat de pr. Felician Tiba la o întrebare spinoasă ce macină gândul unor familiști: oare pot să fiu divorțat și în același timp să mă apropii de sacramente? În editorial, pr. Iosif Enășoae ne invită la bucuria sfântă a creștinului, la speranță și optimism, la încredere în prezența lui Isus cel Înviat! Ce ar putea învăța soții de la sfântul Iosif, ne arată pr. Florin Jitaru în articolul "Sfântul Iosif, protectorul familiei". Părinții, fie că vor sau nu, că sunt conștienți de aceasta sau nu, sunt modele pentru copiii lor, ne amintește prof. Maria Gherghel în articolul "Părinții - modele pentru fiii lor". Psihoterapeutul Mihaela Gemine îi conștientizează pe logodnici de capcana gândului ascuns: după ce mă voi căsători, îl voi schimba după mine. Tinerii, dar și părinții acestora vor putea citi articolul "Camera mea mă reprezintă pe mine" scris de Iuliana Petruț. Copiii, în pagina lor, vor putea lectura o poezie scrisă de prof. Tereza Herciu și vor afla răspunsul la întrebarea: "Sunt obligat să merg la orele de religie catolică?"; cei mai mici vor putea colora o imagine ce reprezintă Înălțarea lui Isus la cer. Pagina de educație include o scrisoare emoționantă de la fost elev către profesoara lui de religie, din care se întrevede amprenta pusă de profesoară asupra vieții lui spirituale. Doamna jurist Rafila Covasan, printr-o povestire plină de culorile amurgului, prezintă o soluție juridică la frământările celor în vârstă cu privire la împărțirea moștenirii. Evenimentul care a unit mulți apărători ai vieții din diferite colțuri ale țării și diecezei este prezentat de pr. Iulian Gabriel Robu în articolul "Marșul pentru viață", la pagina dedicată evenimentelor, material în care părintele prezintă inițiativa atât de frumoasa a Decanatului de Bacău. Tânărul Frențescu Mihai scoate la lumină munca umilă și tenace a Surorilor lui Isus Răscumpărătorul, cărora le mulțumește că i-au deschis ochii spre viitor și cărora le adresează o frumoasă scrisoare de mulțumire în pagina dedicată paternității responsabile. În pagina de bioetică veți găsi motivele și argumentele contra avortului chimic iar în ultima pagină veți putea citi despre încununarea muncii desfășurate de Asociația "Familia și Viața" în ultimii doi ani, care a pregătit prima serie de învățătoare de Metoda Ovulației Billings, prin proiectul: "Familia-leagănul iubirii și al vieții". Câteva imagini ce prezintă pulsul activităților noastre sunt incluse pe coperta spate a revistei.

* * *

Cine dorește să primească revista "Familia și Viața" pe adresa proprie de e-mail ne poate solicita aceasta la Asociația Familia și Viața, str. Ștefan cel Mare, nr. 228, 611040-Roman, Neamț, tel. 0233/742505, e-mail: afav_roman@hotmail.com sau poate fi descărcată de aici.

Asociația Familia și Viața


 

lecturi: 74.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat