Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Poporul vieții semnează inițiativa "Unul dintre Noi"

Ne-am bucurat și ne-am simțit încurajați să vedem că, după Benedict al XVI-lea, și papa Francisc a invitat credincioșii să adere și să semneze inițiativa "Unul dintre Noi", în data de 12 mai 2013, fiind alături în mod personal de participanții la Marșul pentru Viață care s-a desfășurat la Roma în aceeași zi. Mulțumim, Sfinte Părinte!

12 mai a fost o zi memorabilă pentru dreptul la viață în Italia: pe lângă faptul că a avut loc al treilea Marș pentru Viață la care au participat aproximativ 40.000 de oameni, în aceeași zi s-au strâns semnături pentru inițiativa "Unul dintre Noi", implicându-se toate parohiile italiene, asociațiile și mișcările catolice.

Mobilizarea exemplară a parohiilor din Italia în privința strângerii de semnături ne-a încurajat să apelăm din nou la preoții parohi din dieceza noastră, la persoanele de bună credință care au înțeles că trebuie să ne unim forțele în fața culturii morții, că nu putem fi creștini și pro-avort, să nu treacă cu vederea rugămintea noastră de a semna și ajuta la semnarea acestei inițiative.

Pentru cei care nu au aflat încă, inițiativa "Unul dintre Noi" este o inițiativă legislativă a cetățenilor europeni pentru a cere recunoașterea demnității persoanei și a dreptului la viața din momentul concepției. "Unul dintre Noi" dorește ca Uniunea Europeana să înceteze finanțarea activităților care implică distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare și sănătății publice.

Sunt două cerințe pentru ca inițiativa să ajungă la scopul pe care și l-a propus:

1. Strângerea a cel puțin 1.000.000 de semnături din cele 27 de state europene ce aparțin Uniunii Europene.

2. Cel puțin 7 țări să ajungă minimul de semnături prevăzut de UE, prag diferit pentru fiecare țară membră.

Până acum Austria, Polonia, Italia, Ungaria și Slovacia au depășit numărul minim de semnături necesare și se apropie din urmă Lituania și Olanda. Se preconizează că vor fi mai mult de 7 state care vor depăși numărul minim de semnături.

La nivel de Europa s-au strâns până acum puțin peste 400.000 de semnături și mai lipsesc aproximativ 600.000 de semnături. Mai este încă timp până pe data de 31 octombrie 2013 pentru ca 1.000.000 de cetățeni să adere la inițiativă. Pot semna cetățenii cu vârsta peste 18 ani.

Episcopia Romano-Catolică de Iași a susținut încă de la lansare această inițiativă, lansare care a avut loc la Iași cu ocazia Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic de anul trecut. Asociația "Familia și Viața" susține această inițiativă și vă stă la dispoziție cu informațiile necesare.

Minimul necesar pentru România este de 24.750 de semnături, iar până acum sunt înregistrate aproximativ 1.200. Puțin, nu-i așa? Unde sunt creștinii noștri? Poate nu au auzit până acum sau nu știu cum să adere la inițiativă...Iată cum se poate semna:

1. Online, pe site-ul inițiativei www.oneofus.eu/ro sau site-ul Uniunii Europene https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

2. Pe hârtie, descărcând formularul aprobat de Comisia Europeană de pe site-ul oficial: http://www.oneofus.eu/paper-forms-download/ și trimițând formularul completat pe adresa coordonatorului național Daniela Păun, O.P. 71, C.P. 64, București până la data de 31 octombrie 2013.

Informații suplimentare puteți afla pe blog-ul http://unuldintrenoiromania.wordpress.com, unde sunt explicați pașii necesari pentru semnarea online cât și pe hârtie, sau le puteți cere coordonatorul național la adresa de e-mail: unuldintrenoiromania@yahoo.com. În măsura posibilităților vă poate sta la dispoziție cu explicații și Asociația Familia și Viața, str. Ștefan cel Mare, nr. 228, Roman, tel 0233/742505, e-mail: afav_roman@hotmail.com.

Este recomandat să vă informați înainte de a începe strângerea de semnături la nivel de parohie, deoarece pot apărea multe greșeli în completarea formularelor pe hârtie care vor conduce la invalidarea acestora!

Pentru prezentarea inițiativei grupurilor sau comunităților parohiale a fost pregătit un material în PowerPoint ce poate fi descărcat de pe site-ul www.pastoratie.ro sau www.familiasiviata.ro.

Asociația "Familia și Viața"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat