Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale și reînnoire de voturi

Un grup de 44 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut un curs de formare și exerciții spirituale la mănăstirea părinților carmeliți din Luncani. Două dintre aceste surori au spus încă o dată "da" lui Cristos în ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2013, prin profesiunea simplă a sfaturilor evanghelice în cadrul unei sfinte Liturghii care a fost prezidată de PS Aurel Percă în biserica "Maica Domnului de pe muntele Carmel", în prezența sorei Lenuța Băcăoanu, superioara generală.

Sr. Sabina Brigita Brandiu (Săbăoani "Sfânta Cruce") și sr. Bianca Rotaru (Nicorești) au reînnoit voturile pentru un an.

Surorile profese s-au pregătit pentru acest moment participând la zile de formare conduse de pr. Valeriano Giacomelli și la un curs de exercițiile spirituale care au fost ținute de către pr. Marcelin Rotaru, la mănăstirea părinților carmeliți din Luncani, în perioada 7-13 aprilie 2013.

Ceremonia profesiunii religioase a fost prezidată de PS Aurel Percă, alături de care au concelebrat și alți preoți. Surorile au reînnoit voturile în fața sorei Lenuța Băcăoanu, superioara generală. La acest moment, cele două surori au avut alături numeroase persoane consacrate, care au participat la sfânta Liturghie aducând laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vocației la viața consacrată.

La omilie, PS Aurel a subliniat cât de important este s-o imităm pe Maria, mama lui Isus, în a-l sluji pe Cristos în cei de lângă noi. Apoi a mulțumit surorilor pentru fidelitatea și dăruirea lor lui Cristos, Marele Preot.

La momentul împărtășaniei, surorile au cântat "Magnificat" ca mulțumire pentru darul chemării și pentru harurile primate în timpul exercițiilor spirituale.

După sfânta Liturghie au urmat felicitările, fotografiile și o agapă.

S.C.M.P.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 aprilie: Luncani: Exerciții spirituale și reînnoire de voturi


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat