Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: Lansarea revistei Pro Memoria, numărul dublu 10-11

Centrul Biserica și Istoria de pe lângă Arhiepiscopia Romano-Catolică de București anunță apariția celui mai recent număr al revistei de istorie ecleziastică Pro Memoria, numărul dublu 10-11 / 2011-2012.

Acest număr apare cu o întârziere de un an, însă membrii colegiului de redacție al cărei președinte onorific este ÎPS Ioan Robu s-au străduit să compenseze acest neajuns, oferind iubitorilor de istorie ecleziastică articole și studii deosebit de atractive, recomandate de altfel și de Înaltpreasfințitul în cuvântul înainte publicat în revistă, și din care prezentăm un scurt fragment: "Aflăm, prin urmare, despre noi evenimente și fapte creștine din istoria seculară a Bisericii noastre, dar și despre exemplele oferite de martirii și mărturisitorii din perioada persecuției comuniste, pe care generațiile actuale și viitoare au datoria să le cunoască și să le păstreze memoria. Ne asociem eforturilor colegiului redacțional de cunoaștere și asumare a trecutului Bisericii noastre locale, exprimându-ne totodată prinosul nostru de recunoștință față de creatorii de viață creștină din Arhiepiscopia Romano-Catolică de București".

Semnează în acest număr al revistei istoricii și cercetătorii: Dănuț Doboș, Andrea Dobeș, Fabian Doboș, Iosif Gabor†, Alexandru Ciocîltan, Petru Ciobanu, Gabriela Mitu, Marius Oanță, Ilie-Cătălin Grigore, Tereza Sinigalia și Marcel-Octav Costea.

Revista conține patru rubrici:

  • "130 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București";

  • "125 de ani de la nașterea ep. Anton Durcovici";

  • "Comunități catolice";

  • "Din istoria rezistenței anticomuniste".

Ca si în cazul numerelor precedente, și acest număr al revistei Pro Memoria este bogat ilustrat cu fotografii din Arhiva Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, majoritatea fotografiilor ilustrând articolul lui Dănuț Doboș intitulat "Repere cronologice din istoria Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (1883 - 2013)".

Numărul dublu al revistei Pro Memoria, 10-11 / 2011-2012, va fi lansat sâmbătă, 27 aprilie 2013, la ora 11.30, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversările: "130 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București", "125 de ani de la nașterea ep. Anton Durcovici" și "100 de ani de presă în Arhidieceza Romano-Catolică de București", manifestări care vor avea loc în catedrala "Sfântul Iosif" și care vor fi precedate de o Liturghie pontificală prezidată de ÎPS dr. Ioan Robu (la ora 10.30).

Tudor Rădulescu


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat