Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesaj adresat diferitelor mănăstiri de viață contemplativă

În zilele trecute, cardinalul secretar de stat a transmis un mesaj diferitelor mănăstiri de viață contemplativă răspândite în lume, pentru a le adresa o invitație specială la rugăciune, în această perioadă specială pentru viața Bisericii. Publicăm în continuare textul:

* * *

Din Vatican, 21 februarie 2013

Cucernice Părinte,

Cucernică Maică,

Vă adresez vouă acest mesaj, în timp ce întreaga Biserică urmărește cu trepidație ultimele zile ale pontificatului luminos al Sanctității Sale Benedict al XVI-lea și așteaptă venirea Succesorului pe care Eminențele lor Cardinalii reuniți în Conclav, conduși de acțiunea Duhului Sfânt, îl vor alege, după ce au scrutat împreună semnele timpurilor Bisericii și ale lumii.

Apelul la rugăciune adresat tuturor credincioșilor de Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea pentru a cere să-l însoțească în momentul încredințării slujirii petrine în mâinile Domnului și ca să aștepte încrezători venirea noului Pontif, devine urgent în mod deosebit față de acei membri aleși ai Bisericii care sunt contemplativii. De la voi, de la mănăstirile voastre feminine și masculine răspândite în toată lumea, Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea este sigur că poate lua resursa prețioasă a acelei credințe rugătoare care de-a lungul secolelor însoțește și susține drumul Bisericii. Apropiatul Conclav va putea astfel să se sprijine, în mod special, pe puritatea limpede a rugăciunii voastre și a laudei voastre.

Exemplul cel mai semnificativ al acestei înălțări spirituale, care manifestă dimensiunea cea mai adevărată și profundă a oricărui act eclezial, aceea a Duhului Sfânt care conduce Biserica, ne este oferit de Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea care, după ce a condus Barca lui Petru printre valurile istoriei, a ales să se dedice mai ales rugăciunii, contemplației Celui Preaînalt și reflecției.

Sfântul Părinte, căruia i-am comunicat sentimentele exprimate în această scrisoare, a manifestat complăcerea sa cerându-mi să vă mulțumesc și să vă mărturisesc câtă iubire și considerație nutrește El față de voi.

Cu afect creștin vă salut unindu-mă cu rugăciunea voastră.

Cardinal Tarcisio Bertone,
secretar de stat al Sanctității Sale

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat