Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan Iași: Cutia speranței - o mână întinsă celor mai sărmani frați ai noștri

"Unde este comoara voastră acolo va fi și inima voastră"(Mt 6,21).

Postul Mare, timpul prin excelență al convertirii inimii și al îmbogățirii în fața lui Dumnezeu, ne invită să strângem comori prețioase în cer prin post și rugăciune, meditând la suferințele Domnului, dar și prin pomană, punând în practică iubirea față de Dumnezeu prin ajutorul acordat celor de lângă noi: "Ce ați făcut celor mici, mie mi-ați făcut" (cf. Mt 25,40). Privind la suferința lui Cristos, la încercările vieții și la suferința celor mai săraci, ne întrebăm: Ce comori am adunat? Unde este inima noastră?

Vorbind despre milostenie, sfântul Ioan Gură de Aur spunea: "Cu un bănuț dăruit poți cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuț, atunci dă un pahar cu apă rece!". În acest timp de har reprezentat de Postul Mare suntem invitați să renunțăm la egoism și să ne deschidem inima față de cei care au cu adevărat nevoie de ajutorul nostru, fie ei aproape sau departe de noi.

În dorința de a purta de grijă celor extrem de săraci din țările de misiune și de a susține preoții, seminariștii și laicii angajați în opera misionară din aceste zone, Centrul Misionar Diecezan Iași continuă și anul acesta inițiativa Cutia speranței, care va debuta la începutul Postului Mare și se va încheia în perioada pascală. Numai ajutând pe cei mai mici ne putem îmbogăți înaintea lui Dumnezeu. Cutia speranței este un proiect care se adresează tuturor, dar mai ales copiilor și tinerilor care vor primi această cutiuță fie la școală, în cadrul orei de religie, fie de la biroul parohial. Fiecare cutiuță care se va întoarce la Centrul Misionar va vorbi despre o inimă a cărei comoară este la Dumnezeu, deoarece noi, membrii unei Biserici misionare, "nu putem să stăm liniștiți, gândindu-ne la milioanele de frați și surori (...) răscumpărați de sângele lui Cristos, care trăiesc fără să cunoască iubirea lui Dumnezeu" (fericitul Ioan Paul al II-lea). Dăruind un strop de speranță prin participarea la acest proiect al Centrului Misionar Diecezan Iași, îi vom ajuta pe cei mai săraci frați ai noștri să cunoască adevărata iubire.

Centrul Misionar Diecezan


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat