Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Mamele Milostive Creștine în sărbătoare

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, în biserica "Sfânta Treime" din Butea, în timpul sfintei Liturghii, un număr de 18 mame din comunitățile Iași, Bacău, Gherăești, Tărîța, Pașcani și Butea au depus adeziune la Uniunea Mamelor Milostive Creștine, asociație de mame cu familiile lor, afiliate Congregației "Surorile Misionare ale Pătimirilor Domnului Nostru Isus Cristos", prezentă fiind maica generală Chiara Cadarin.

Această mișcare de mame ia naștere în inima maicii Maria Margherita Lazzari, fondatoarea Congregației "Surorile Misionare". Carisma maicii Margherita este pentru toți, ea ne îndeamnă să învățăm de la Isus să oferim prin iubire suferințele și durerile cu meritele patimilor sale pentru ca nimic să nu se piardă, ci fiecare lacrimă și suferință să se transforme în haruri și binecuvântări.

Prima mamă din Italia care s-a alăturat mișcării, în anul 2000, era copleșită de durere, deoarece a pierdut la distanță de câteva luni ambii fii ai săi (26 și 18 ani) în accidente stradale. Încă pe când acești doi fii erau mici, mama se ruga mult și dorea să-i ofere lui Isus în sacramentul sfintei Preoții, dar planurile Domnului cu ei erau altele.

Deși a fost atât de încercată, mama nu și-a pierdut încrederea și rugăciunea ei a devenit mai insistentă, a început să susțină alte mame care treceau prin suferință. Se întâlneau în Capela Surorilor Misionare din Mondovi și împreună implorau de la Domnul vocații sfinte la Preoție, la viața religioasă și familii sfinte care să accepte viața în sânul lor.

În România, prima mamă depune adeziune în anul 2010, iar actualmente 53 de mame s-au alăturat mișcării și împreună se roagă, au o viață interioară profundă, ajută familia și fiii să așeze în centrul vieții lor pe Isus, colaborează cu preoții, deoarece ele consideră că preotul trăiește pentru Dumnezeu și pentru popor.

Toate aceste inițiative ale mamelor sunt un bine nu doar pentru familie, ci pentru toată Biserica Universală, pentru dieceză și pentru parohie.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că suntem creștini, pentru darul credinței și să încercăm să trăim cu angajament total vocația noastră.

Toate spre mai marea glorie a lui Dumnezeu și pentru salvarea eternă a sufletelor!

Eugenia Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Butea: Mamele Milostive Creștine în sărbătoare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat