Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

La mulți ani, AC Iași! Impresii la ceas jubiliar

Prezentă de 20 de ani în Dieceza de Iași, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" a devenit mai mult decât o simplă asociație de laici cunoscută de toată lumea datorită activităților desfășurate de-a lungul anilor. Acțiunea Catolică (AC) este un mod de viață, o stare de spirit, este bucurie - bucuria de a fi sarea pământului și lumina lumii pentru toți cei care doresc să îl cunoască, să îl iubească și să îl slujească pe Cristos în Biserică.

La împlinirea a 20 de ani de existență a Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași, am cules câteva impresii despre Acțiunea Catolică și despre însemnătatea ei în viața membrilor săi. Alături de aceste gânduri, adăugăm urările și rugăciunile noastre de mulțumire pentru tot ceea ce învățăm, primim și dăruim prin slujirea noastră, pentru ca marea familie a AC să spună împreună "La mulți ani, AC Iași!

Ce reprezintă Acțiunea Catolică pentru dvs.?

  • Alexandra Ciuraru: AC este pentru mine o mare familie! Este locul în care m-am format, am crescut, m-am apropiat mai mult de Dumnezeu și mi-am făcut relații de prietenie.

  • Monica Mihai: AC înseamnă o familie, o credință clădită pas cu pas, o bucurie pe care o simți în fiecare moment trăit alături de membrii ei, un nou început cu fiecare activitate realizată și dorința de a parcurge un drum mereu cu zâmbetul pe buze.

  • Bianca Iacob: Pentru mine AC înseamnă o noua experiență în care mă implic cu tot sufletul și dau tot ce este mai bun pentru a mă simți mai aproape de Dumnezeu.

  • Marius Budău: AC este pentru mine o călătorie plină de peripeții din care ajungi să te cunoști mai bine și să-i înțelegi mai bine pe alții.

  • Paul (Suceava): AC este pentru mine o nouă latură de educație spirituală și morală.
     

Ce considerați că a adus Acțiunea Catolică în viața dvs.?

  • Alexandra Ciuraru: Sunt în AC de 15 ani. În acești ani am avut parte de multe bucurii, împliniri și experiențe noi! AC mi-a adus mulți prieteni și multe clipe frumoase petrecute alături de ei!

  • Monica Mihai: AC a adus în viața mea bucurie, culoare, dăruire, și multe, multe zâmbete. Fiecare zi petrecută în spiritul AC este ceva frumos în viața mea.

  • Bianca Iacob: AC și-a pus amprenta în viața mea prin diversele activități la care am participat. Datorita Acțiunii Catolice, am cunoscut oameni noi, care acum pot spune ca îmi sunt prieteni, stiluri de viață diferite și concepții despre lumea în care trăim pe care eu nu le vedeam.

  • Marius Budău: AC a adus în viața mea o mulțime de întâmplări interesante și prieteni care mi-au influențat enorm modul de a gândi.

  • Paul (Suceava): AC a adus în viața mea dorința de a fi mai responsabil și de a fi mai atent cu persoanele din jurul meu, indiferent de statutul lor social, de a le trata cu același bun simț și respect.
     

Un gând bun adresat Acțiunii Catolice la împlinirea a 20 de ani?

  • Alexandra Ciuraru: La mulți ani, AC! Mult succes pe mai departe! Îți doresc să ai parte de cât mai mulți membrii, și totodată de cât mai multe activități rodnice! Să crești mare, AC!

  • Monica Mihai: La mulți ani, AC! Să crești și mai mare, iar zi de zi să aduci un plus la ceea ce ești până în momentul de față!

  • Bianca Iacob: AC, îți doresc să exiști cât mai mulți ani de-acum încolo și să ne umpli sufletul cu amintiri frumoase!

  • Marius Budău: Tânăr vreau mereu să fiu,/ să slujesc așa cum știu/ AC-ul la 20 de ani/ cu prietenii mei dragi!

  • Paul (Suceava): AC, îți doresc mult succes în continuare, putere și speranță!
     

Ana-Maria Blaga

* * *

Bacău: Jubileul de 20 de ani al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" în Dieceza de Iași


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat