Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Jubileul de 20 de ani al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" în Dieceza de Iași

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" a sărbătorit sâmbătă, 20 octombrie 2012, împlinirea a 20 de ani de prezență în Dieceza de Iași. Evenimentul a avut loc în Parohia "Ss. Apostoli Petru și Paul" din Bacău și s-a bucurat de participarea unui număr de aproximativ 1.000 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice (AC), copii, tineri și adulți, atât din Dieceza de Iași, cât și din celelalte asociații de Acțiune Catolică din România.

Programul zilei a fost început cu rugăciunea de deschidere a Jubileului, urmată de saluturile părintelui Isidor Dâscă, decan de Bacău, al Adrianei Ianuș, președinte al AC Iași, al părintelui Felix Roca, asistentul spiritual național al Acțiunii Catolice din România (ACRO), al Oanei Tuduce, președinte al Acțiunii Catolice din România, și al PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

A urmat sfânta Liturghie solemnă, concelebrată, prezidată de PS Aurel Percă, alături de care s-au aflat pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al ACRO, ceilalți părinți asistenți, pr. decan Isidor Dâscă, pr. Cornel Cadar, fost asistent spiritual al AC, și un număr impresionant de preoți din Dieceza de Iași.

În cadrul cuvântului de învățătură rostit, PS Aurel Percă a amintit că Jubileul de 20 de ani al AC ne îndeamnă pe toți să ne gândim că nota distinctivă a AC este colaborarea cu episcopii și cu preoții diecezei, astfel încât toți credincioșii din parohiile în care există Acțiunea Catolică să-și trăiască chemarea de creștini, să-și găsească vocația de creștini maturi, fie ea cea de viață consacrată sau chemarea la viața de familie, în slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii. Suntem cu toții chemați să dăm dovadă de speranța pe care o purtăm în sufletele noastre, spre lauda lui Dumnezeu și spre binele lumii. Nu este suficient să avem o credință interioară, ci trebuie să o mărturisim celor de lângă noi prin tot ceea ce facem, deoarece punctul nostru de referință în tot ceea ce facem este Cristos. PS Aurel a amintit că A.C. "Sf. Iosif" se bucură de aceeași susținere din partea episcopilor Diecezei de Iași de care s-a bucurat și acum 20 de ani, încurajându-ne pe toți să ne trăim și să ne mărturisim cu bucurie, tărie și speranță credința. Totodată, PS Aurel Percă a felicitat Acțiunea Catolică în numele său și în numele PS Petru Gherghel, episcop de Iași, dorindu-i mulți ani rodnici înainte.

Programul sărbătorii a continuat după-amiaza cu "JubilAC" ("Acțiunea Catolică în sărbătoare") desfășurat la Teatrul de vară din Bacău. În cadrul manifestărilor artistice participanții au putut asculta (și intona) Imnul Jubileului interpretat de copiii și animatorii din Bacău, au putut viziona o retrospectivă a principalelor activități desfășurate de către AC Iași în cei 20 de ani de existență și, de asemenea, au putut asista la un program de cântece și jocuri populare interpretate de către orchestra și ansamblul "Ecoul din vale" din Valea Mare. Parohia "Fericitul Ieremia"din Roman a prezentat o scenetă despre procesul episcopului Anton Durcovici, iar corul Parohiei "Sfânta Tereza" din Iași a prezentat un frumos recital. Emoționante au fost și mărturiile oferite de câțiva membri ai AC, mărturii care ne-au întărit în hotărârea de a-l urma și de a-l sluji pe Cristos prin întreaga noastră viață.

Manifestările prilejuite de împlinirea a 20 de ani de Acțiune Catolică în Dieceza de Iași s-au încheiat în jurul orei 16.00, după o zi caracterizată de recunoștință, bucurie și emoție.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care le revarsă asupra noastră prin slujirea Acțiunii Catolice în Biserică, pentru binele lumii. Mulțumim episcopilor, preoților noștri și tuturor celor care, în acești 20 de ani, au fost alături de Acțiunea Catolică, susținându-ne cu exemplul, cu fapta sau cu rugăciunea.

La mulți ani, AC Iași!

Ana-Maria Blaga

* * *

La mulți ani, AC Iași! Impresii la ceas jubiliar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Bacău: Jubileul de 20 de ani al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" în Dieceza de Iași


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat