Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Ploaie de flăcări

Sâmbătă, 13 octombrie 2012, biserica "San Juan" din Lleida s-a îmbrăcat din nou în haine de sărbătoare pentru a celebra administrarea sacramentului Mirului în comunitatea română. Altarul a fost îmbrăcat în culorile curcubeului, având la picioarele lui șapte flori și șapte lumânări care ne aminteau de semnificația sărbătorii: cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, cerute și primite de către 24 de tineri din Lleida, Tarragona, Vielha și Binefar.

Liturghia solemnă a fost prezidată de către PS Juan Piris Frígola, având drept concelebranți pe pr. Juan Mora, parohul bisericii gazdă, pr. Ionel Jicmon din Zaragoza, pr. Paul Budău, venit din Italia, pr. Mihai Blăjuț, preot franciscan aflat în vizită, și, bineînțeles, pr. Adrian Burcă, responsabilul comunității noastre.

Pe parcursul celebrării, la care au participat activ toți tinerii candidați, precum și alte persoane din comunitate, s-a insistat asupra importanței credinței în toate aspectele ei, de la inițiere până la militanța activă. Preasfințitul a subliniat însemnătatea darurilor Duhului Sfânt, mai ales al știintei și al înțelepciunii, care ne ajută să cunoaștem și să înțelegem misterele credinței, pentru a fi statornici și responsabili, fiecare în parte, de noua evanghelizare, propusă pentru Anul Credinței pe care l-am inaugurat cu câteva zile în urmă.

La sfârșitul Liturghiei, terminată în cântec, la cererea Preasfințitului (care a rămas din nou impresionat de cântecele frumos interpretate de către corul comunității noastre), doi dintre proaspeții miruiți au mulțumit Preasfințitului Piris pentru onoarea pe care ne-a făcut-o, i-au oferit flori și un ornat din partea comunității, apoi au mulțumit tuturor celor prezenți și și-au exprimat dorința de a duce la împlinire promisiunile făcute în fața altarului, cu voia Domnului și ajutorul Maicii Preasfinte, pentru noi de aici Mama Unității.

Nu am uitat de Maica Domnului, căci suntem deja la jumătatea lunii rozariului. Cu o zi înainte de conferirea Mirului ne-am alăturat comunității din Zaragoza pentru a-i oferi flori Preasfintei Fecioare de la Basílica del Pilar, la deja tradiționala ofrandă de flori din ziua hramului bazilicii, 12 octombrie. Duminică ne-am îndreptat din nou ruga către Mama cerească la sanctuarul din Torreciudad, la a șasea ediție a pelerinajului familiilor române din Spania la acest sanctuar marian.

Mulțumim pentru toate harurile primite în acest sfârșit de săptămână intensiv și la începutul Anului Credinței îi cerem Domnului să ne mențină fideli credinței pe care o mărturisim lumii întregi prin toate aceste evenimente pe care ni le oferă pentru a ajunge la o maturizare profundă a credinței noastre.

Mai multe fotografii: http://www.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142

Florentina Budău


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat