Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Dublă sărbătoare

Duminică, 14 octombrie 2012, sub îndrumarea și coordonarea pr. paroh Iosif Agiurgioaei, comunitatea Parohiei "Fericitul Ieremia" din Valea Mică a trăit bucuria a două mari sărbători: începutul Anului Credinței și al Familiei și Ziua Recoltei și a Recunoștinței (a doua ediție).

Cu mic cu mare, în dimineața zilei de duminică 14 octombrie, credincioșii începeau să se adune la sfânta Liturghie de la ora 9.00. În ciuda norilor care se pregăteau să reverse ploaia, bucuria sătenilor era dublă. Astăzi, familia era din nou în centrul atenției, pentru că la al treilea an consecutiv, anul liturgic este dedicat Familiei, mai concret anul acesta, al Credinței și al Familiei. Familiei care este nucleul de bază al societății, familiei care are foarte mult de luptat în zilele de astăzi, familiei care trebuie să extragă zâmbetul și optimismul din învolburata lume ce ne înconjoară. Toate aceste minunate mesaje au fost transmise de părintele paroh în cadrul omiliei, mesaj care a ridicat și un semn de întrebare: Încotro se poate îndrepta familia fără credință? Astăzi, mai mult ca niciodată, este nevoie de multă credință, de multă statornicie, iubire și înțelegere, pentru că fără credință, încredere, iubire și statornicie, pașii familiei s-ar pierde în întunericul lumii.

A doua sărbătoare a marcat Ziua Recoltei și a Recunoștinței, sărbătoare ce a ajuns la a doua ediție în comunitate. Credincioșii au adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru roadele câmpului, care... în ciuda secetei, au fost foarte bune și mulțumitoare pentru întreaga comunitate. Câteva tinere și un grup de copii s-au străduit să facă sărbătoarea mai frumoasă, prin aranjamentele de la altar, prin programul artistic pe care l-au prezentat cu tema "Toamna în grădină" și prin participarea lor cu tot sufletul pentru ca sărbătoarea să fie reușită.

Mulțumim părintelui paroh Iosif Agiurgioaei pentru sprijinul acordat care, ca de fiecare dată, și astăzi a mulțumit și a încurajat implicarea tuturor familiilor, tinerilor și copiilor în bunul mers al comunității.

Și cum au spus copiii că la Valea Mică, în sătucul dintre cele două dealuri, s-a ivit pe culme frumoasa zână Toamnă cu brațele încărcate de bunătăți, cu frunze frumos colorate pe rochia-i sclipind în soarele călduț și molcom, însoțită de corul păsărilor care-și iau "la revedere", gândul inocent al copilăriei să însoțească familia și să întărească temelia ei, s-o facă mai puternică, mai curajoasă și mai credincioasă.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 octombrie: Valea Mică: Dublă sărbătoare


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat