Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Conferință de prezentare a rezultatelor proiectului strategic european "Rețea de incluziune Socială pe Piața Muncii"

La Centrul de Resurse pentru Incluziune Socială din Iași, din Strada Vasile Lupu, nr. 134, a fost organizată, marți, 9 octombrie 2012, o conferință de prezentare a rezultatelor intermediare obținute în cadrul proiectului strategic european "Rețea de incluziune Socială pe Piața Muncii", implementat pe durata a trei ani de Asociația "Centrul Diecezan Caritas Iași" în parteneriat cu organizațiile "Caritas Alba Iulia Îngrijire la Domiciliu" și Caritas "Münster" (Germania). Centrul de Resurse pentru Incluziune Socială din Iași a fost inaugurat în cadrul acestui eveniment.

Unul dintre principalele rezultate este numărul de 39 de persoane defavorizate integrate pe piața muncii prin rețeaua de incluziune pe piața muncii.

Alături de acesta, 119 beneficiari Caritas au fost ajutați să își mențină un loc de muncă în cadrul programului de consiliere profesională derulat în stațiile de incluziune socială, iar alte șase locuri de muncă au fost create în proiect, așa cum a declarat Gema Bacoanu, managerul rețelei de incluziune socială pe piața muncii, în cadrul conferinței.

Conferința de presă a prilejuit totodată, pe lângă prezentarea datelor statistice centralizate în urma derulării activităților, un moment solemn și anume binecuvântarea centrului de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Funcțional încă din anul 2011, "Centrul de Resurse pentru Incluziunea Socială" (CRIS) a fost gândit ca o structură coordonatoare în cadrul rețelei de incluziune socială Caritas, aceasta fiind funcțională în prezent în zonele nord-est și centru ale României și, mai ales, ca pe o soluție locală pentru regiunea Iași pentru a se veni în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor în ceea ce privește incluziunea pe piața muncii.

În cadrul conferinței, eveniment la care au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice private și de stat ce oferă servicii sociale categoriilor defavorizate și parteneri ai Caritas din sectorul ONG, au luat cuvântul pr. Egidiu Condac - director al asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, Gema Bacoanu - managerul proiectului, și cei doi reprezentanți ai partenerilor din cadrul proiectului: Ulrich Thien - consultant internațional din partea organizației "Caritas Münster", și Peter Gyorgy - director al asociației "Caritas Alba Iulia Îngrijire la Domiciliu".

Cătălin Asăvoaei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 octombrie: Iași (Caritas): Conferință de prezentare a rezultatelor proiectului strategic european "Rețea de incluziune Socială pe Piața Muncii"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat