Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: Hramul comunității "Sfântul Francisc de Assisi"

În ziua de 7 octombrie 2012, duminică, comunitatea Parohiei "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja a celebrat cu bucurie hramul. Celebrarea sfintei Liturghii solemne de hram a avut loc la ora 11.00.

Comunitatea noastră s-a bucurat de o vreme superbă, de prezența a 24 de preoți oaspeți cu doi diaconi franciscani, a numeroși oaspeți veniți din satele din împrejurimi, toate acestea făcând sărbătoarea comunității un moment de neuitat. După exemplul "sărăcuțului din Assisi", sfântul Francisc, toți cei prezenți a fost invitați să-l descopere pe Isus, bunul Păstor, în cadrul acestei sfinte Liturghii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către părintele Gabriel Farcaș, decan de Traian, care a salutat comunitatea, precum și pe toți credincioșii sosiți din parohiile vecine.

În cuvântul său de învățătură, părintele Felix Măriuț a dorit să contureze evenimentele importante ale vieții sfântului Francisc, model pentru toți creștinii din toate timpurile. Toți trebuie să îl însoțească pe sfântul Francisc pe drumul credinței, să urmeze pașii de transformare așa cum a făcut și el, renunțând la tot ceea ce ne înjosește persoana, credința și viața, și oferindu-se lui Dumnezeu pentru a se sfinți. În viața sfântului Francisc vedem cum Dumnezeu îi înalță pe cei smeriți. Asemenea lui trebuie să învățăm smerenia și să-l lăsăm pe Dumnezeu să ne conducă, să avem curajul de a fi lângă Dumnezeu, cu Dumnezeu și în Dumnezeu, iar la final, urmând exemplul sfântului Francisc, să îi iubim pe cei de lângă noi, indiferent de rasă sau orientare religioasă, căci toți suntem frați înaintea Domnului și trebuie să avem iubire față tot ceea ce ne înconjoară.

La finalul celebrării, părintele paroh Iosif Demeterc a ținut să mulțumească în primul rând bunului Dumnezeu și patronului comunității pentru vremea frumoasă, nemaiîntâlnită la noi de ani buni în sărbătoarea hramului; apoi tuturor celor care au binevoit să participe la bucuria comunității; părintelui predicator pentru cuvintele de învățătură; tuturor preoților care au onorat invitația de a participa la această celebrare; corului, surorilor și părintelui vicar, precum și tuturor acelora care prin strădania lor au făcut ca această sărbătoare să fie celebrată cu fastul care i se cuvine. Sfânta Liturghie a luat sfârșit cu binecuvântarea specială pentru membrii comunității și pentru cei care au participat la această celebrare euharistică.

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: Cleja: Hramul comunității "Sfântul Francisc de Assisi"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat