Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Pelerinajul emigranților la Brescia

La 7 octombrie 2012, sărbătoarea Regina Sfântului Rozariu, a avut loc la Brescia, în Italia, Pelerinajul emigranților din regiunea Lombardia.

Întrucât anul acesta este și Anul Credinței, s-a ales ca moto pentru pelerinaj următorul titlu: "Să celebrăm și să trăim credința călătorind cu emigranții".

Întâlnirea emigranților din cele cinci continente ale lumii a început în parcul Campo di Marte (Brescia). După primirea și salutul fiecărui grup în parte din partea părintelui Mario Toffari, responsabilul regional pentru emigranți, a început pelerinajul pe străzile orașului, spre catedrala din Brescia.

Două au fost momentele principale din cadrul pelerinajului spre catedrală. Ajunși aproape de piața mare din fața Primăriei, Piazza Loggia, grupul de pelerini s-a împărțit în patru și a vizitat câte o biserică, unde după o scurtă prezentare a bisericii a avut loc un moment de rugăciune. După încheierea rugăciunii s-au îndreptat cu toții spre piața din fața Primăriei unde au salutat autoritățile civile și au primit salutul de "Bun venit" din partea autorităților civile. A urmat apoi binecuvântarea unei sculpturi care reprezintă cele cinci continente și depunerea unei coroane de flori la locul unde au fost ucise printr-un act terorist mai multe persoane, în anul 1974, în timp ce făceau o demonstrație antifascistă.

Din Piazza Loggia grupul de pelerini s-a îndreptat spre catedrală unde s-a celebrat sfânta Liturghie care a fost animată de grupurile prezente la pelerinaj. Celebrant principal a fost PS Luciano Monari, episcopul de Brescia, care a fost înconjurat de număr mare de preoți care se ocupă cu pastorația emigranților.

În cadrul predicii, episcopul, pornind de la prima lectură care vorbea despre crearea primilor oameni, a insistat pe faptul ca încă de la creație suntem diferiți între noi: bărbați și femei, culori diferite, națiuni diferite. Fiecare dintre noi reprezintă doar o parte din ceea ce a creat Dumnezeu, de aceea pentru a cunoaște adevărul în întregime trebuie să ne cunoaștem unii pe ceilalți, iar prezența celui diferit de mine ajută tocmai la lucrul acesta.

La sfârșitul sfintei liturghii au fost mai multe cuvinte de mulțumire, iar episcopul a binecuvântat pe copiii care erau de față, invitându-i în fața altarului.

Din partea comunității catolice din Cremona a participat un grup frumos de credincioși însoțit de asistentul lor spiritual, părintele Anton Jicmon, la care s-a adăugat un grup din Milano.

Pr. Anton Jicmon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: Cremona: Pelerinajul emigranților la Brescia


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat