Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: 50 de ani de viață călugărească

Duminică, 7 octombrie 2012, a fost o zi specială pentru noi, Surorile Dorotee, și comunitatea Parohiei Oțeleni, pentru două motive: sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, și sărbătorirea a 50 de ani de viață consacrată lui Dumnezeu a sorei Pia Cecilia, superioară a Surorilor Dorotee din Oțeleni.

Înainte de sfânta Liturghie a fost organizată o procesiune formată din ministranți, surorile Dorotee, din Oțeleni, precum și celelalte, care au dorit să-i fie aproape sorei Pia Cecilia, pr. paroh Iosif Gîrleanu și pr. Claudiu Iștoc, de la Centrul Misionar Diecezan. S-a intrat în biserica parohială în sunetul solemn al clopotelor și al acordurilor melodioase ale orgii, alături de care credincioșii înălțau cântarea lor de laudă și mulțumire aduse lui Dumnezeu.

Celebrarea a început cu un salut particular adresat sorei Pia Cecilia și citirea unei scrisori a fericitului Giovanni Antonio Farina, fondatorul congregației.

În cuvântul de edificare spirituală, la predică, părintele paroh, făcând referință la sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, a comparat viața sorei Pia Cecilia cu boabele Rozariului, an după an, într-o dedicare totală lui Cristos, de dragul Bisericii și pentru toți frații, cu căldura și convingerea că viața consacrată este un cadou deosebit pentru familie, Biserică și societate. Prin rugăciunea credincioșilor și procesiunea specifică ofertoriului, care a cuprins diverse simboluri s-a dorit evidențierea bogăției și frumuseții spirituale a vieții consacrate.

La sfârșitul sfintei Liturghii sora Pia Cecilia a mulțumit Domnului pentru această chemare, continuând cu un cuvânt de mulțumire pentru părintele paroh, părintele vicar, într-un mod special pentru surori și toți cei care au participat la sfânta Liturghie. Ea a continuat spunând că apelul la viața religioasă este un mare dar, nu numai pentru sine, ci și pentru binele întregii Biserici. "Mulțumesc Domnului pentru că m-a ales, că m-a însoțit, ținându-mă de mână, în fiecare moment al vieții. Am speranța că și din Oțeleni poate înflori vocația la viața consacrată, astfel încât să putem continua aici prezența noastră carismatică și apostolică. Pentru toate acestea cânt împreună cu Maria, sufletul meu îl preamărește pe Domnul".

Sora Iacinta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: Oțeleni: 50 de ani de viață călugărească


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat