Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Pelerinajul persoanelor consacrate la sanctuarul Maicii Domnului

Considerăm necesar să facem vorbire, să împărtășim, despre ceea ce noi, persoanele consacrate, am trăit în ziua de 7 octombrie 2012: pelerinajul organizat de Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată și care a fost moderat de pr. Alois Fechet, președintele comisiei.

La ora stabilită, aproximativ 200 de surori și frați au pornit în pelerinaj cântând și rugându-se sfântul Rozariu, tocmai pentru că se îndreptau spre Regina Sfântului Rozariu. După aproximativ o oră de rugăciune și cântare, sub privirile curioase, dar și parcă obișnuite ale trecătorilor, procesiunea s-a oprit în fața bazilicii minor, pentru a primi din partea părintelui Romuald Bulai, rectorul bazilicii, rugăciunea și salutul de bun venit la sanctuar. Această primă parte a zilei a continuat cu sfânta Liturghie pe care a celebrat-o pr. Ieronim Budulai și au concelebrat aproximativ 30 de preoți și persoane consacrate. În cadrul predicii, s-a evidențiat rolul și locul sfântului Rozariu în viața creștinului, dar și puterea pe care o dă sfântul Rozariu vieții consacrate și preoțești. Menționăm totodată că acest pelerinaj s-a organizat împreună cu hramul secundar al sanctuarului.

După prânz, care a fost un moment de fraternitate, am trecut la partea a doua a zilei și astfel ne-am reîntors în bazilică, fiind unicul loc potrivit pentru atâtea persoane, unde, puțin după ora 14.00, pr. Iosif Bisoc a ținut conferința: "În arena credinței: o chemare la o viață total consacrată". Într-o atmosferă mult deschisă, părintele a lăsat să înțelegem că noi, persoanele consacrate, determinați de credința noastră, luptăm pe trei arene: prima arenă ar fi aceea a adecvației trăirilor noastre la proiectele lui Dumnezeu; a doua arenă ar fi comunitatea în care împărțim bucuria și greutatea de a trăi împreună; a treia arenă ar fi aceea a misiunii la care Dumnezeu ne-a chemat.

În cuvântul de încheiere, pr. Alois a vorbit despre figura spirituală a episcopului Durcovici; apoi a adus anumite clarificări și propuneri privitor la operele susținute de persoanele consacrate din dieceză (temă mult discutată și în sesiunea de toamnă a comisiei).

A urmat cuvântul de mulțumire pentru toți cei care au colaborat la organizarea și buna desfășurare a acestui pelerinaj, iar după câteva momente de adorație, am primit binecuvântarea cu care, la ora 16.00, ne-am reîntors întăriți la casele noastre.

Mulțumiri aducem Domnului și Reginei Sfântului Rozariu și fraților de la Sanctuar, pentru ziua aceasta!

Fr. Ioan Horvat, OFMConv.

* * *

terezine.ro: Cacica: Mereu împreuna cu Fecioara Maria

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: Cacica: Pelerinajul persoanelor consacrate la sanctuarul Maicii Domnului

7 octombrie: Cacica: Pelerinajul persoanelor consacrate la sanctuarul Maicii Domnului (II)

*

*


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat