Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Liceeni în rugăciune

În "Anul Credinței și Familia", în biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău s-au întâlnit pentru a înălța Mamei cerești rugăciuni, numeroși tineri catolici care învață în liceele băcăuane. Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 31 octombrie 2012, începând cu ora 14.15.

Inițiativa organizării unui asemenea eveniment a aparținut profesorilor de religie catolică în colaborare cu pr. Lucian Adam. Au participat tineri de la: Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Colegiul Economic "Ion Ghica", Colegiul Național "Ferdinand I", Colegiul Tehnic "N.V. Karpen", Colegiul Tehnic "D. Mangeron", din Bacău.

În ultima zi a lunii închinate Sfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu, a avut loc un moment de rugăciune cu liceenii din Bacău, în care, cu toții, am înălțat rugăciuni și cântece către Mama noastră cerească și i-am cerut ajutorul pentru realizări în viață și pentru reușita la scoală. Întâlnirea a fost coordonată de părintele inspector școlar zonal Lucian Adam, care ne-a vorbit despre faptul că Dumnezeu este prezent în toate activitățile omului, chiar și în viața de familie, care este factor decisiv în dezvoltarea noastră spirituală, element important în conturarea vieții morale și punct de pornire pe drumul vieții.

Noi, ca liceeni în Bacău, considerăm ca astfel de momente sunt benefice pentru unitatea tinerilor de liceu, sunt un bun prilej de apropiere de Dumnezeu, de Biserică, dar și de aproapele nostru.

Atmosfera din Biserică a fost așa minunată încât fiecare persoană prezentă acolo și-a dat seama de importanța momentului nu doar pentru Biserică, cât și pentru sine.

Suntem foarte fericite de existența acestui moment pentru că ne-am pus viața "Sub ocrotirea Maicii Domnului" și că asemenea nouă și ceilalți tinerii au participat în număr foarte mare la momentul de rugăciune care trezește în noi spiritul credinței.

"Doamne, mărește-ne credința!"

Bianca-Claudia Farcaș
și Alexandra-Lidia Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 octombrie: Bacău: Liceeni în rugăciune


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat