Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Vizita Icoanei de la Cacica și misiuni populare

În perioada 25-28 octombrie 2012 în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău au avut loc misiuni populare și vizita icoanei de la Cacica.

Încă o dată anul acesta, biserica nouă din Bacău a îmbrăcat straie de sărbătoare, pentru că joi seara, 25 octombrie, cu mic cu mare, am așteptat cu înflăcărare sosire icoanei de la Cacica și începutul misiunilor populare. Bucurie mare a cuprins întreaga comunitate când mașina care purta icoana sfintei Fecioare a intrat în curtea bisericii. Credincioșii prezenți au întâmpinat-o cu ropote de aplauze.

După rugăciunea rostită de părintele Benone Farcaș, vicar general al Episcopiei de Chișinău, în fața icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de părintele paroh și rugăciunea unei familii din parohie, adresată sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, părintele predicator a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cărei rugăciune atrage milostivirea divină

Părintele Petru-Sebastian Tamaș ne-a ajutat să reflectăm asupra familiei și a importanței credinței în familia creștină prin predicile sale tematice atât de frumoase și expresive, încât putem spune că aceste zile de har s-au încheiat prea repede. Pe tot parcursul acestui timp în care Maica Domnului de la Cacica a fost prezentă în biserica noastră ne-am simțit ca într-o familie.

În fiecare zi înainte de sfintele Liturghii s-a recitat sfântul Rozariu, care a fost condus pe rând de tinerii, copii, părinții din comunitatea noastră.

Sâmbătă seara, după Liturghia prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, în jurul bisericii, timp în care s-au intonat cântece mariane.

Sărbătoarea noastră s-a încheiat duminică, 28 octombrie 2012, în prezența a 10 preoți și a unui număr impresionant de credincioși din Bacău. La sfârșitul sfintelor celebrări, părintele predicator a dat binecuvântarea pentru obținerea indulgenței plenare cu ocazia misiunilor, apoi părintele paroh a mulțumit tuturor pentru reușita acestei manifestări publice de credință.

După sfânta Liturghie de încheiere, icoana a mai rămas circa 45 de minute după care a fost purtată către mașină în timp ce cânta cântece mariane și ropote de aplauz.

Comunitatea parohială "Inima Neprihănită a Mariei"
din Bacău-Șerbănești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 octombrie: Bacău: Vizita Icoanei de la Cacica și misiuni populare


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat