Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Grupul Samuel

În cursul zilei de duminică, 21 octombrie 2012, la Mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură din Roman a avut loc începerea drumului pentru "Grupul Samuel", care este la a patra aniversare.

La această întâlnire au participat 46 de tineri și tinere din oraș și din mai multe sate dimprejur. Plini de entuziasm și disponibilitate, așa cum cere acest proiect, am făcut primii pași în introducerea acestui itinerariu care se va desfășura timp de șapte luni din timpul anului, o dată pe lună - duminica de la 9.00 la 15.00.

Ne-am bucurat și ne-am emoționat pentru împărtășirea-surpriză ce ne-au oferit doi tineri, Ramona și Ovidiu, care au făcut deja acest drum al "Grupului Samuel". Printre altele, ei au împărtășit: "Doresc să vă mulțumesc pentru posibilitatea ce mi-ați dat cu «Grupul Samuel». Mulțumită vouă am crescut mult, nu numai în credință. De exemplu am descoperit cât de frumos este să am un însoțitor spiritual cu care să vorbesc despre dubiile mele la care am primit multe răspunsuri, să mă confrunt și să am încredere, am descoperit că Dumnezeu este totdeauna prezent în viața mea, în familia mea pe care acum o prețuiesc foarte mult și că este el cel dintâi care ne caută și ne însoțește pe strada sa și am descoperit că suntem mulți tineri în căutare și vrem «mai mult!»".

Ca un adevărat grup, împreună cu animatorii "Grupului Samuel": familii, preoți și persoane consacrate masculine și feminine din diferite congregații, am împărtășit momente de cunoaștere, de rugăciune comunitară, sfânta Liturghie, dialog personal cu Isus, lucru în grupuri, masa împreună... și altele.

La încheierea acestei prime întâlniri i-am mulțumit Domnului pentru aceste minunate momente trăite împreună cu rugăciunea "Grupului Samuel":

Doamne Isuse, îți mulțumesc că m-ai chemat să iau parte la itinerarul "Grupului Samuel". Înțeleg că este un alt semn al atenției și iubirii tale. Tu mă chemi să stau în prezența ta. Mă conduci să vestesc puterea și bucuria evangheliei tale, pentru că dorești să mă învălui cu milostivirea ta și să mă faci să împărtășesc iubirea ta fidelă pentru fiecare om. Tu știi că eu caut strada pe care să merg, tu știi că aș vrea să pot recunoaște și să interpretez urmele pe care le lași pentru a încuraja și a conduce pașii mei. Fă ca aceasta să fie cea mai mare dorință a mea. Fă ca orice descoperire de tine să devină în mine ocazie de alegere, de a te sluji și să te proclam tuturor. Fă să fiu disponibil să ascult vocația pe care tu mi-o încredințezi, să nu obosesc în a o căuta, gata să o accept și răbdător în a permite maturizarea sa. Îți încredințez și bogăția tuturor acestor prieteni care merg împreună cu mine, și bogăția tuturor tinerilor din lume. Amin.

Următoarea întâlnire se va desfășura duminică,18 noiembrie 2012.

Echipa de Pastorație Vocațională din Zona Roman a propus această inițiativă pentru tineri și tinere cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani, care au descoperit o pozitivă disponibilitate (deschiși la 360 de grade!) de a trăi cu credință în această lume, dar care nu au ajuns încă la o alegere precisă de viață.

"Grupul Samuel" este un drum de căutare și decidere, care orientează viața către o alegere liberă de dedicare totală lui Dumnezeu și celorlalți (în căsătoria creștină, în viața consacrată sau ministerul sacerdotal). Cunoscându-l mai mult pe Cristos, aprofundând credința, cu rugăciunea și exercițiul gradual al discernământului, făcut împreună cu însoțitorul spiritual, "Grupul Samuel" este un adevărat ajutor pentru toți tinerii dornici de a descoperi visul lui Dumnezeu pentru ei. Această experiență se poate face o singură dată în viață.

Echipa de Pastorație Vocațională, zona Roman


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat