Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea anuală diecezană a asistenților spirituali ai Scout

Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău a găzduit întâlnirea anuală a asistenților spirituali ai Scout din Dieceza de Iași. Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 24 octombrie 2012.

Momentul de rugăciune pregătit de pr. Cristian Bîrnat a deschis această întâlnire împreună cu salutul de "bun venit!" adresat de pr. dr. Alois Hîrja, asistent spiritual general Scout.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au găsit multe puncte ce au dorit să aducă un nou impuls în trăirea vieții de cercetășie.

Pr. Cristian Bîrnat, asistent spiritual zonal al Scout, a dat citire procesului verbal de la precedenta întâlnire ce a avut loc la 5 octombrie 2011, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" Nicolae Bălcescu.

Momentul de formare scout a fost constituit de către o secțiune a documentului Credință vie în cercetășie: de la evanghelie la spiritualitatea scout. Apoi fiecare asistent spiritual a căutat să prezinte un bilanț și să accentueze situația concretă din propriul centru local.

Mioara Hușanu, responsabil general, a prezentat ideea ca fiecare centru local să caute să organizeze, dacă nu lunar, măcar o dată la două luni, exerciții spirituale pentru scoutiști.

După prânz, punctele de discuție au fost constituite de teme precum: Lumina păcii de la Betleem, Anul Credinței și Familia trăit de Scout (inițiative, propuneri, teme de pregătit urmând legile scout), centenarul înființării cercetășiei în România.

Mulțumim tuturor părinților care au venit de departe și de aproape, oferind disponibilitatea lor pentru a-i ajuta pe copiii, tinerii și seniorii scoutiști în cunoașterea și iubirea lui Dumnezeu, a semenilor și a propriei vieți!

Gata oricând - în numele Domnului!

"Cu harul tău, Doamne, fă ca eu să le fiu lor totdeauna exemplu și niciodată motiv de cădere; ca ei să te vadă pe tine în mine, și eu în ei, să te caut numai pe tine. Astfel, iubirea noastră va fi perfectă. Iar la sfârșitul vieții pământești, faptul că am fost lider să-mi fie spre laudă și nu spre condamnare. Amin" (din rugăciunea liderului scout).

Pr. Lucian Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 octombrie: Bacău: Întâlnirea anuală diecezană a asistenților spirituali ai Scout


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat