Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: La un an de la canonizarea părintelui Alois Guanella

În catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, prin Liturghia celebrată la 21 octombrie 2012, la ora 11.00, s-a marcat un an de la canonizarea părintelui Alois Guanella, fondatorul Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

Am avut bucuria să-i mulțumim lui Dumnezeu cu întreaga comunitate parohială pentru darul făcut Bisericii Universale prin fondatorul nostru, sfântul Alois Guanella, și pentru sfințenia sa care pe fiecare dintre noi ne conduce spre mântuire.

Ne-am amintit sfânta Liturghie de anul trecut celebrată tot în catedrală de Preasfințitul Petru Gherghel cu ocazia canonizării părintelui Alois. Atunci pr. Iosif Dorcu, parohul catedralei, ne-a încântat inimile cu experiența deosebită a pelerinajului organizat la Roma și ne-a îndemnat prin cuvintele evangheliei la sfințenie.

Duminică, în schimb, ne-a îndemnat la slujire și la dorința arzătoare de a fi și noi misionari, fiecare acolo unde suntem chemați să trăim.

Cu această ocazie am împărtășit comunității locale bogăția spirituală a unei cărți, publicată mai întâi în limba italiană în 2008, iar acum în limba română. Această carte este o colecție de gânduri spirituale ale sfântului Alois Guanella adunate din scrierile sale și împărțite în mod simplu pentru fiecare zi din an.

"Pentru noi, ziua de sărbătoare e cea mai frumoasă zi. În această zi oferă-te Domnului, așa cum preotul prezintă ostia lui Dumnezeu. În această zi oferă-te Domnului, așa cum preotul prezintă ostia lui Dumnezeu Tatăl la sfânta Liturghie. În zi de solemnitate, Dumnezeu ascultă mai mult, iar tu ai mare nevoie ca Dumnezeu să te ajute și să binecuvânteze lumea întreagă!" (din scrierile sfântului Alois Guanella - Speră în Dumnezeu și trăiește fericită).

Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 octombrie: Iași: La un an de la canonizarea părintelui Alois Guanella


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat