Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărbătoare la Bad Deutsch-Altenburg în Austria

Pr. Pavel Balint, paroh în Bad Deutsch-Altenburg și Hundsheim - localități situate în estul Austriei, și-a sărbătorit ziua de naștere și împlinirea a 60 de ani, la 10 octombrie 2012.

Cu o zi înainte de aniversarul său, părintele Balint a celebrat o sfântă Liturghie la 9 octombrie 2012, în biserica parohială din Hundsheim. O surpriză frumoasă a fost reprezentată de prezența PS dr. Ludwig Schwarz, episcopul de Linz - legătura prietenească dintre cei doi fiind exprimată în cuvinte de felicitare, laudă și mulțumire.

Trei zile mai târziu, sâmbătă, 13 octombrie 2012, capela "Sfânta Elisabeta" din localitatea natală a episcopului martir Anton Durcovici a devenit neîncăpătoare. Mulți enoriași, dar și invitați de seamă ai părintelui paroh Pavel Balint, au fost prezenți la sfânta Liturghie pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru cei 60 de ani de viață pe care i-a primit părintele ca pe un dar din partea lui Dumnezeu.

După celebrarea euharistică, comitetul bisericesc din Parohia Bad Deutsch-Altenburg a organizat o sărbătoare frumoasă în cinstea sărbătoritului în sala parohială. Pr. Balint a mulțumit din inimă celor prezenți la aniversarul său; profund emoționat, sărbătoritul și-a exprimat recunoștința sa bunului Dumnezeu pentru darul vieții și al chemării la sfânta Preoție, iar în mod deosebit a mulțumit mamei sale, Ana Balint, care, alături de alți membri ai familiei, a luat parte la această bucurie.

Părintele Pavel Balint activează din anul 1990 în Arhidieceza de Viena, unde momentan este paroh și decan al Decanatului Haimburg. Dorința sa, de a renunța la cadouri personale și rugămintea de a se contribui prin oferte la realizarea unui lift la spitalul de la Barticești, a fost împlinită prin adunarea unei sume de peste 5.000 de euro. Pentru a sensibiliza pe cei prezenți cu privire la importanța achiziționării unui lift la Centrul Medical Barticești, pr. Mihai Budău, directorul acestui centru, prezent la eveniment cu o mică delegație, a făcut o scurtă prezentare a activității si proiectelor socio-medicale desfășurate la Barticești.

Ne alăturăm și noi celor care l-au felicitat pe pr. Pavel Balint și îi urăm un sincer "La mulți ani!" și multă bucurie, binecuvântare și putere de muncă.

Pr. Florin Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 octombrie: Bad Deutsch-Altenburg: Pr. Pavel Balint la 60 de ani


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat