Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Administrarea Mirului

Credincioșii din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Focșani, județul Vrancea, au trăit duminică, 21 octombrie 2012, un eveniment deosebit. Douăzeci și doi de copii și tineri au primit sacramentul Mirului în cadrul unei sfinte Liturghii prezidate de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

La sosirea în comunitatea noastră, PS Aurel Percă a fost întâmpinat cu mare bucurie în fața bisericii de un grup de preoți, de candidații la Mir, precum și de credincioșii din parohie. În cadrul festivității de primire, după salutul de bun venit, doi dintre copii i-au oferit Excelenței sale pâine, sare și flori.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 cu procesiunea solemnă de la casa parohială până în biserică. Alături de Preasfințitul, au concelebrat preoți din Decanatul de Vrancea, de la Seminarul liceal din Bacău, decanul de Bacău, precum și de la Iași.

Părintele paroh al comunității catolice din Focșani, pr. Mihai Budău, în cuvântul de salut de la începutul sfintei Liturghii, a transmis Preasfințitului salutul întregii comunități și a făcut o mică prezentare a parohiei și a situației actuale a acesteia.

În cadrul predicii, Preasfințitul a subliniat importanța sacramentului Mirului și a Duhului Sfânt în viața creștinilor, arătând cum putem trăi ca adevărați copii ai lui Dumnezeu, ajutați și călăuziți de Duhul Sfânt. Într-un mod deosebit a subliniat importanța trăirii credinței creștine cu sprijinul darurilor Duhului Sfânt, amintind tuturor dorința Bisericii ca în acest an liturgic să medităm mai mult la acest dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut la Botez care trebuie întărit mereu în viața de zi cu zi. După un dialog purtat cu candidații la sfântul Mir, Preasfințitul s-a convins de faptul că copii și tinerii din fața sa cunosc importanța și semnificația sacramentului Mirului și i-a îndemnat să trăiască în viața lor sacramentul pe care aveau să-l primească.

A urmat cel mai așteptat moment, administrarea sacramentului Mirului. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, candidații, plini de emoție, avându-i pe nașii lor alături, au primit din partea episcopului ungerea cu sfânta crismă.

La sfârșitul Liturghiei, Preasfințitul Aurel Percă și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul credincioșilor Parohiei Focșani și a transmis și salutul Preasfințitului Petru Gherghel preoților de la altar, părinților, nașilor, precum și tuturor celor care au participat la această solemnitate.

Această zi va rămâne cu siguranță în amintirea noastră și ne va ajuta să ne angajăm la o mai profundă trăire a credinței primită la Botez. Întăriți de Duhul Sfânt, o vom putea mărturisi prin cuvintele și faptele noastre.

Evenimentul petrecut în parohia noastră a fost relatat și în presa locală, în Ziarul de Vrancea (www.ziaruldevrancea.ro).

Pr. Mihai Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 octombrie: Focșani: Administrarea Mirului

&


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat