Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor vincențiene

Întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor care fac parte din grupa I a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România s-a desfășurat sâmbătă, 20 octombrie 2012, la Roman. Întâlnirea a avut loc în cadrul Conferinței "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Roman, fiind prezenți reprezentanți din conferințele din Arhidieceza de București și Dieceza de Iași.

Din Dieceza de Iași au participat: Petru Rediu (Tomești "Fericitul Ieremia"); Ana Doboș (Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Petru Horlescu (Iași "Sfântul Anton de Padova"); Anton Dâscă (Bălțați "Coborârea Duhului Sfânt"); Adrian Petruț (Târgu Frumos "Sfântul Anton de Padova"); Silvica Ghiuzan (Adjudeni "Coborârea Duhului Sfânt"); Angelica Mânecuță (Onești "Sfântul Iosif") și Paul Demișcă (Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus").

Au mai participat prof. Eva Maria Peter, președintele național, părintele Virgil Fechetă, paroh la Slatina - Timiș, jud Caraș Severin (îndrumătorul spiritual al Uniunii Naționale Vincențiene), părintele Fabian Doboș (paroh la Târgu Frumos), părintele Pavel Chelaru (paroh la Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus").

Întâlnirea de sâmbătă, 20 octombrie 2012, a început cu rugăciunea de dimineață și a continuat cu o conferință susținută de fratele Vincențiu Ghiurcă, din Congregația "Frații Școlilor Creștine". După această conferință, care ne-a reamintit aspecte din viața sfântului Vincențiu, au urmat discuții cu aplicație la activitatea din conferințe. Prezentarea activităților din conferințe a fost făcută de fiecare președinte, insistându-se pe faptul că virtutea carității nu trebuie ascunsă, ci împărtășită cu toți cei care vor să slujească celor mici și umili, având ca finalitate fortificarea lor în credință, speranță și dragoste.

A urmat prezentarea unui bilanț al sesiunilor de formare vincențiană din Iași și Câmpulung Mușcel, care au dus la o comuniune mai bună între membrii vincențieni și la o cunoaștere mai aprofundată a spiritualității vincențiene. De asemenea, s-au făcut demersuri pentru o nouă sesiune de formare în anul 2013 (an jubiliar Frederic Ozanam). Toate persoanele prezente au primit cu entuziasm această propunere; calitatea slujirii săracului depinde de calitatea formării și de profunzimea convingerilor noastre.

Întâlnirea a continuat cu Rozariul video, iar sfânta Liturghie a fost animată de vincențieni, prin participarea activă, prin rugăciune și cânt. Cuvântul Domnului ne-a fost prezentat de părintele Virgil Fechetă, care ne-a oferit câteva aspecte din viața fericitului Frederic Ozanam. Binecuvântarea primită la încheierea sfintei Liturghii cu moaștele sfântului Vincențiu a făcut ca inimile noastre să trăiască mari emoții.

Spiritul vincențian, virtuțile vincențiene (blândețea, simplitatea și umilința) și cunoașterea evengheliei fac activitatea noastră mult mai rodnică. Fiecare participant a plecat acasă cu gândul de a sluji și iubi cât mai mult pe aproapele nostru.

Lumea de astăzi are nevoie de iubire afectivă și efectivă. "Să-l iubim pe Dumnezeu cu puterea brațelor și sudoarea frunții", repeta sfântul Vincențiu.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Roman: Întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor vincențiene


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat