Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Campus "Vara Împreună"

Cu multă bucurie copiii din Pildești au așteptat "Vara Împreună", organizată de Surorile Maestre Pie Venerini în colaborare cu un grup de animatori din localitate, în perioada 2-13 iulie 2012.

Pentru buna reușită a "Verii Împreună", noi, animatorii am avut ocazia de a participa la momente formative atât înainte, cât și în timpul desfășurării acestei activități. Zilnic, înainte de sosirea copiilor ne-am adunat în capela surorilor pentru o reflexie și rugăciune.

Datorită faptului că au fost mulți copii dornici de a participa la această activitate, am hotărât ca în prima săptămână să desfășurăm activitățile cu cei mici, copiii de la grădiniță și din clasele primare, iar în a doua săptămână cu cei din gimnaziu.

Cei mici au avut ca și cadru simbolic povestea "Micul Prinț" care a fost pusă în scenă de animatori în fiecare dimineață. După momentul formativ al scenetei, urma o oră de ateliere și anume: tablouri, îngerași, păpuși și brățări, apoi se organizau diferite jocuri. Ne-am întâlnit de două ori și după-amiază pentru a face jocuri cu apă, mult așteptate de toți.

În a doua săptămână, ne-a însoțit povestea lui Momo, care își sacrifica timpul pentru a-i asculta și ajuta pe ceilalți. O poveste minunată, din care toți copiii au avut de învățat câte ceva. Algoritmul a fost la fel ca în prima săptămână. Mai întâi teatru, apoi cateheza pe baza scenetei. Atelierele în această săptămână au fost: brățări, rozarii, și cusut. Fiecare participant era fericit că a învățat să facă ceva nou. Mult așteptatele jocuri cereau de această dată mai multă dexteritate și energie, dar copiii s-au descurcat de minune. În această săptămână am avut parte de asemenea de jocuri cu apă.

Deseori pe parcursul acestor două săptămâni copiii s-au bucurat de prezența călduroasă a preoților vicari din parohie, părintele Ciprian Bulai și părintele Gabriel Ciobanu.

Încheierea "Verii Împreună" a avut loc vineri, 13 iulie 2012. Programul a început cu o Liturghie de mulțumire celebrată de părintele vicar Gabriel Ciobanu, care a sintetizat mesajul "Verii Împreună" îndemnându-ne să trăim învățăturile primite în această perioadă. Apoi a urmat un spectacol pregătit de animatorii cu copii împreună și nu puteau lipsi muzica, dansul și gustoasele prăjituri. O parte din părinții copiilor au fost alături de noi atât la Liturghie, cât și la spectacol și s-au bucurat împreună cu noi de niște momente minunate.

Vremea a fost foarte frumoasă și ne-am desfășurat activitățile fără nici o problemă. Duminică, 15 iulie, surorile împreună cu animatorii am organizat o ieșire în aer liber, unde am putut face o evaluare a "Verii împreună". Suntem mulțumiți de cum a decurs această activitate, dar întotdeauna este loc de mai bine, sperăm ca anul viitor să fie și mai frumos!

Lidia Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-13 iulie: Pildești: Campus "Vara Împreună"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat