Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Jurnal de voluntar - ziua 4

Ziua de joi, 26 iulie 2012, a fost o zi plină pentru noi, voluntarii. Am intrat în pâine, cum se spune. Dimineața devreme, proaspăt treziți și gata de treabă, am mers să împărțim micul dejun participanților, pe care i-am găsit gata de o nouă zi alături de Domnul. Buimaci, somnoroși sau plini de energie, ne-am îndreptat cu toții, participanți și voluntari, către Parcul Copou, pentru programul de dimineață.

În timp ce tinerii participau activ la program, voluntarii lucrau de zor la activitățile următoare, fiecare realizându-și silitor îndatoririle. Fiecare departament are mult de muncă în fiecare zi. Recompensa noastră o reprezintă zâmbetele tinerilor și bucuria lor, o bucurie pură, care se simte în fiecare particulă de aer din zona Parcului Copou.

Am aflat și câteva gânduri de la voluntari:

Ziua de joi a fost una plină de activități pentru tineri, acest lucru însemnând că și voluntarii au avut multă treabă. Cum a fost prima zi pentru tine, ca voluntar?

  • "A fost o zi plină - plină de activități și responsabilități, dar mai mult decât orice, plină de zâmbete. Și asta, pentru mine, e tot ce contează" (Raluca Cocuț - departament Mass-Media).

  • " Ziua de joi a fost plină, dar dacă am căutat zâmbetul, l-am găsit și l-am pus pe chipul nostru, orice inconveniență a fost nesemnificativă, n-a mai avut un impact așa mare; am încercat să-i facem pe toți participanții să zâmbească și cred că a fost o zi reușită" (Monica Mihai - departament liturgic).

  • "Ziua de joi a fost o zi încărcată, dar în același timp una plină de bucurie, pentru că am avut ocazia să fiu în mijlocul tinerilor și să lucrez pentru ei ca voluntar, să-mi ofer disponibilitatea și să le oferim clipe minunate. Ieri am lucrat la Info Point-ul de la intrarea din Parcul Copou unde am oferit informații utile participanților, i-am ajutat să ajungă la grupurile de discuții, am încercat să le răspundem la întrebări și probleme; în cazul în care și-au pierdut tichetele de masă i-am ajutat astfel încât să aibă parte nu numai de hrană sufletească, ci și de cea trupească, pentru că este nevoie și de aceea. I-am ajutat și să se înscrie pentru turul orașului Iași, fiindcă că este frumos pentru ei să viziteze locurile turistice și cele religioase din capitala Moldovei" (Adriana Ianuș - responsabil Info Point).

  • "Ziua de ieri a început cu mult entuziasm. De dimineață am distribuit "Ecoul bucuriei", publicația INTC, apoi am continuat cu redactarea articolelor și realizarea fotografiilor. Atmosfera din redacție este destinsă, fiind o plăcere să lucrăm. Aici simțim bucuria din plin știind că munca noastră bucură atât participanții, cât și pe cei ce ne urmăresc de acasă" (Ana-Maria Sescu - departament Mass-Media).

Care a fost pentru tine cea mai mare provocare de până acum?

  • "Orele puține de somn. Știu că oamenilor le place să fie informați, iar în aceste zile ei depind de noi, cei din departamentul Mass-Media. Pentru ca articolele să fie trimise în timp real este important să fim persoane active «24 de ore din 24». La început nu știam exact la ce se referă această expresie, însă acum o înțeleg perfect. Cu toate acestea nu mă simt tristă, inima mea e veselă, se bucură în Domnul. Noi suntem instrumentele lui la acest eveniment și asta ne dă putere de muncă" (Ana-Maria Sescu - departament Mass-Media).

  • "Cea mai mare provocare pentru noi cred că e atunci când trebuie să zâmbești chiar dacă puterile te lasă, când nu mai poți, dar în același timp îți dorești să fii aici în inima evenimentului și să-l trăiești alături de toți tinerii prezenți" (Monica Mihai - departament liturgic) .

  • "E foarte important să știi să pui pe hârtie toate trăirile de aici, toată atmosfera de bucurie care se creează cu fiecare moment și e dificil, pentru că și cei care citesc trebuie să poată simți ce simțim noi. Cred că asta e cea mai mare provocare" (Raluca Cocuț - departament Mass-Media).

  • "Cea mai mare provocare, nu numai pentru voluntari, dar și pentru oameni în general este aceea de a lucra cu oamenii și pentru oameni, pentru că sunt caractere diverse. Însă atâta timp cât îl avem în mijlocul nostru pe Dumnezeu și facem totul pentru Cristos, cred că reușim să depășim aceste bariere" (Adriana Ianuș - responsabil Info Point).

Cum se simte diferența dintre trăirea de participant și cea de voluntar la Întâlnirea Națională pentru voi, cei care ați fost la Baia Mare ca participanți?

  • "O diferență este aceea că fiind voluntar te implici mult mai mult, nu ești doar un participant, oferi din timpul și disponibilitatea ta, din dăruirea ta celorlalți tineri, pentru ca ei să se bucure și să ia ce este mai bun și mai frumos din această adunare și să păstreze totul în sufletul lor. Cea mai mare bucurie a mea ca voluntar este că mă aflu în această mare de tineri și că pot să ofer din timpul și ajutorul meu pentru ca ei să se bucure de această întâlnire, așa cum alții și-au oferit dăruirea ca eu să mă pot bucura de întâlnirea de acum trei ani de la Baia Mare" (Adriana Ianuș - responsabil Info Point).

Ștefania Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iulie: INTC Iași: Instantanee cu voluntarii

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat