Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate

Ziua Persoanelor Consacrate s-a celebrat și la Bacău în ziua de 5 februarie 2012 în Parohia "Sfânta Cruce".

În ciuda zăpezii și a vremii care nu a favorizat întru totul această întâlnire, totuși ne-am întâlnit în număr consistent.

La ora 9.30 în oratoriul "Maria Bambina", întâlnirea și momentul formativ pe care trebuia să-l anime pr. Tiberiu Scarrano, OC, dar care nu a ajuns de la Luncani din cauza zăpezii, a fost schimbat în lectio divina și împărtășire spirituală asupra textului sacru.

Intrarea în procesiune și prezența multor credincioși la sfânta Liturghie a făcut mai solemnă sărbătoarea noastră. La predică, pr. Celeste Pianezze, AA, a subliniat asemănarea dintre familiile creștine și familiile călugărești care au o misiune conjugată: trăim în comun iubirea lui Dumnezeu ca să fim un dar pentru ceilalți. Apoi a enumerat câteva contribuții pe care viața consacrată le face în favoarea vieții creștine de familie: viața consacrată îl prezintă pe Dumnezeu ca fiind temelia vieții, viața consacrată dă mărturia că este posibilă o viață în care lucrurile sunt în serviciul persoanelor și nu invers și viața consacrată este deschiderea față de cei săraci.

Programul întâlnirii a continuat cu prânzul oferit prin contribuția părintelui paroh Comorașu Iosif și a surorilor "Maria Bambina", urmat de un moment fratern în care am împărtășit experiențe și trăiri, s-au comunicat informațiile de comun interes și nu au lipsit nici clipele recreative care au menținut "atmosfera caldă".

Întâlnirea s-a terminat cu momentul de rugăciune ajutate de textul sfântului apostol Paul - "Păstrăm o comoară în vase de lut" (2Cor 4,7) - prin care am reîmprospătat conștiința darului din noi, a ceea ce suntem în planul lui Dumnezeu și ne-am înflăcărat pentru misiune la care Cristos ne-a chemat.

După acest moment ne-am luat rămas bun. După ce ne-am dat întâlnire la alte momente spirituale pe care ni le-am propus în comun, fiecare s-a grăbit să se întoarcă acasă sfidând fulgii jucăuși care n-au contenit să cadă toată ziua.

Sr. Silvia Brandiu (SMB)
și sr. Patricia Gherca (OA)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 februarie: Bacău: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat