Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Crăciunul și adeziunea la "Uniunea Mamelor Milostive Creștine"

Sărbătorile Crăciunului aduc mereu multă bucurie în sufletele oamenilor, bucurie care pentru noi, cei din Butea, a fost amplificată de prezența Excelenței Sale Aurel Percă, venit pentru a sărbători cu noi nașterea Pruncușorului Isus. La sfânta Liturghie din ziua de Crăciun, Excelența sa ne-a vorbit la predică de importanța iubirii și a trăirii cu adevărat a acestei mari sărbători.

La sfârșitul sfintei Liturghii, tinerii împreună cu copiii au prezentat un concert foarte frumos de colinde prin care ne-au transmis adevăratul mesaj al Crăciunului.

Cu ocazia aceasta, Preasfințitul a binevoit să viziteze și să înveselească cu prezența sa pe bolnavii și copiii din plasamentul Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus.

Dar sărbătoarea Crăciunului s-a prelungit și s-a valorizat cu adeziunea mamelor milostive creștine care a avut loc în ziua de miercuri, 28 decembrie 2011.

Mame care vor să-și trăiască nobila lor vocație la maxim!

Domnul alege întotdeauna, pentru a realiza planurile sale, instrumente umile și simple, este minunata fantezie a spiritului fondatoarei maica Maria Margherita Lazzari a Congregației "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus" care, cu simplitatea, umilința și generoasa sa dedicare apostolică, cu forța sa ideativă, a dorit înființarea ramurii "Uniunea Mamelor Milostive Creștine". Această mișcare este alcătuită din soții și mame care doresc "să consoleze Inima lui Dumnezeu", să dăruiască Bisericii vocații sfinte și societății creștini catolici virtuoși, descoperitori ai planului lui Dumnezeu.

Sunt mame chemate la o viață interioară profundă, suferindă și fericită în același timp. Ele descoperă lumii puterea constructivă și consolantă a Căsătoriei creștine, sacrament de iubire și fidelitate, cale și experiență de sfințenie.

Model și perfectă însoțitoare este Preasfânta Fecioară Maria, care, ascultând cuvântul lui Dumnezeu, în viața cotidiană de iubire, în preajma Fiului său, în mijlocire milostivă pentru nevoile omenirii la Domnul, a dat mărturie și a susținut excelent, noul mod de a fi soție și mamă. Astfel a fost descoperită fiecărei mame atinsă de har posibilitatea unei maternități ecleziale.

Activitatea apostolică a uniunii este aceea de ascultare și cunoaștere a Sfintei Scripturi; adorație Euharistică zilnică (ora de veghe); lecturarea documentelor Magisteriului Bisericii; susținere prin rugăciune și încurajarea copiilor și tinerilor la vocația sacerdotală și religioasă; promovarea prin exemplul bun a Căsătoriei creștine; trăirea iubirii prin acte de caritate față de semenii în nevoi.

În Dieceza de Iași, primul membru a depus adeziune la această uniune în anul 2010, apoi Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, la cererea sorei Elisabetta Barolo, ne-a acordat aprobarea episcopală la 10 aprilie 2011.

Părintele Petru Blaj, paroh de Butea, încă de la început ne-a susținut și încurajat de a face cunoscută această frumoasă misiune.

După o perioadă de câteva luni de pregătire, de întâlniri și meditații pe care ni le-a făcut părintele profesor Alois Bulai, a sosit și ziua adeziunii. În ziua de 28 decembrie 2011, sărbătoarea "Pruncii nevinovați", în comunitatea din Butea, județul Iași, unde activează "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus", a avut loc adeziune a 14 mame în cadrul unei sfinte Liturghii prezidată de Mons. Alois Fechet unde ne-a felicitat și ne-a spus să fim statornice în misiunea noastră.

Dorim să împărtășim tuturor bucuria noastră, este foarte benefic și încurajator să facem parte dintr-un grup de rugăciune, să avem ca și model o femeie atât de curajoasă și umilă în același timp așa cum a fost fondatoarea noastră, maica Margherita.

Dacă și alte mame vor să se alăture grupului nostru, să medităm, să ne rugăm și să slujim pe aproapele împreună, noi le așteptăm.

Congregația Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus
Str. Gheorghe Petz, 58/59,
Butea, Iași, Romania
Tel./fax 0232/713178
e-mail: mpnsgc@yahoo.it
(Uniunea Mamelor Miloastive Creștine
Persoană de contact: Eugenia Dămătăr)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 decembrie: Butea: Crăciunul și adeziunea la "Uniunea Mamelor Milostive Creștine"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat