Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Proiect de evanghelizare "Scrisoare de iubire"

Frații capucini de la sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești organizează grupul de rugăciune "Fericitul Ieremia" în cadrul proiectului de evanghelizare "Scrisoare de iubire". Proiectul a ajuns la al doilea an de existență, an în care are ca temă "Drumul familiei spre Biserică", și se înscrie între inițiativele dedicate celui de-al doilea An al Familiei în Dieceza de Iași.

Iubiți credincioși, iubite familii, dorim să continuăm proiectul de evanghelizare "Scrisoare de iubire". Tema acestui an este "Drumul familiei spre Biserică". Ne propunem, invitându-vă și pe dumneavoastră, să inițiem o rugăciune continuă pentru familii, după invitația lui Isus: "Rugați-vă neîncetat" (Lc 18,1-8).

Programul spiritual de anul acesta cuprinde cele cinci mistere de bucurie care vor fi recitate personal sau împreună cu familia, pe parcursul acestui an, într-o zi și la o oră din săptămână aleasă de dumneavoastră (de exemplu: joi, intervalul orar 7.30-8.00).

Acest program nu presupune un angajament sau un vot lui Dumnezeu, ci are menirea de a crea comuniune, cerând din partea noastră puțin sacrificiu în a fi fideli zilei și orei alese.

Am ales misterele de bucurie tocmai pentru că ele ne prezintă viața Familiei din Nazaret, cu bucuriile și dificultățile ei.

Pentru mai multe informații: fr. Lucian Iosif (tel. 0767/570626) și fr. Marian (tel. 0767/546817) sau la sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia", situat la adresa: Bd. Belvedere, 7, tel. 0756/409509, Onești (BC).

Detalii sunt și la pagina: http://www.ofmcapucini.ro/proiect%20evang%202012.html

Pr. Flavian Faraoanu, OFMCap.

*

Rugăciune pentru familii

Dumnezeule, de la care provine orice paternitate în cer și pe pământ, Tată care ești iubire și viață, fă ca harul tău să conducă gândurile și faptele soților pentru binele familiilor proprii și al tuturor familiilor din lume. Fă ca tinerele generații să afle în familie un sprijin puternic pentru viața lor și pentru maturizarea lor în iubire și adevăr. Fă ca iubirea, întărită de harul sacramentului Căsătoriei, să se arate mai puternică decât orice slăbiciune și decât orice criză, prin care de multe ori trec familiile noastre. În sfârșit, te implorăm, prin mijlocirea sfintei familii de la Nazaret, ca Biserica, în mijlocul tuturor popoarelor pământului, să-și poată îndeplini misiunea ei în familie și prin familie. Tu care ești viața, adevărul și iubirea, în unire cu Fiul Tău și cu Duhul Sfânt. Amin.

(Papa Ioan Paul al II-lea)


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat