Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Adunare generală a CSMR

La mănăstirea carmeliților desculți "Sfântul Iosif" din Ciofliceni, jud. Ilfov, s-a desfășurat, în zilele de 23 și 24 noiembrie 2011, cea de-a XXXIV-a Adunare Generală Ordinară a Conferinței Superiorilor Majori ai institutelor călugărești catolice din România - CSMR.

Lucrările întrunirii au fost conduse de pr. Emilian Cătălin, superior provincial al Franciscanilor Minori Conventuali, președintele CSMR.

În prima parte a lucrărilor a participat și Excelența sa arhiep. Francisco-Javier Lozano, nunțiu apostolic al Sfântului Scaun în România și Republica Moldova. În discursul său, reprezentantul Sfântului Părinte a ținut să accentueze rolul de semn evanghelic și lumină creștină al persoanelor consacrate în societatea multiculturală din țara noastră. Nunțiul apostolic a încurajat activitatea institutelor călugărești, care reprezintă "viața intimă a Bisericii". În același timp, a transmis binecuvântarea papei Benedict al XVI-lea.

PS Florentin Crihălmeanu, eparh de Cluj-Gherla, responsabil pentru viața consacrată din partea Conferinței Episcopilor din România, a trimis un îndemn, neputând să participe.

Președintele a prezentat câteva aspecte ceea ce privește prezentul și viitorul vieții consacrate în România. Cei prezenți au dezbătut drumul vieții consacrate din România în următorii ani, analizând așteptările, dar și dorințele proprii.

Pr. Valeriano Giacomelli, consilier, a prezentat ca exemplu de organizare a vieții consacrate Conferința Superiorilor Majori din Italia.

Părintele carmelit Tiberio Scorrano, secretarul general, a relatat despre drumul vieții consacrate în Europa după analiza făcută de adunarea generală a Uniuni Conferințelor Superiorilor Majori din Europa - UCESM.

Cu această ocazie, adunarea generală a CSMR a organizat: comisia mass-media; comisia de formare permanentă a persoanelor consacrate; comisia serviciilor sociale și de învățământ; comisia de spiritualitate și comisia juridică.

Superiorii sau reprezentanții institutelor călugărești au dezbătut o serie de priorități și probleme legate de o funcționare mai eficientă a CSMR-ului, inclusiv în viața Bisericilor locale.

În încheiere, s-a hotărât organizarea, împreună, dacă posibil, cu Conferința Română a Superioarelor Majore, în toamna anului viitor, a unui simpozion pe țară având ca temă formarea permanentă.

Pr. Tiberio Scorrano, OCarm.

*

Federația Conferința Superiorilor Majori
ai Institutelor de Viață Consacrată
și ai Societăților de Viață Apostolică din România

Adresa: Str. Slatina, com. Mărgineni, jud. Bacău, 607317-Luncani,
tel. 0234/206085;
e-mail: secretariat@csmr.ro
www.csmr.ro


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat