Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Un Advent binecuvântat

Suntem în timpul Adventului, adică într-o așteptare plină de bucurie a venirii lui Isus între noi. Intrăm în Advent, un timp pe care mulți îl văd că o piedică în calea distracției, a plăcerilor, a bucuriei, dar Adventul este timpul în care ne pregătim, lucrăm, pentru a ne dispune pentru adevărată bucurie care ne-a venit într-o zi de demult, la Betleem, între un bou și un măgăruș, în frig, într-o iesle săracă.

În această atmosfera de așteptare, un grup de animatorii și copii din Oțeleni, împreună cu surorile, au făcut o oră de rugăciune în capela "Sfânta Maria Bertilla", 26 noiembrie 2011. La început sora Iacinta a explicat tuturor ce reprezintă Adventul și cum să ne pregătim cât mai bine pentru venirea Mântuitorului. A urmat un timp de rugăciune în care fiecare dintre noi a adus o lumânare pe altar. După rugăciune, sora Amabilis a pregătit pentru noi un cuvânt de încurajare pentru prima săptămâna de Advent. Cuvântul de ordine a fost: "Vegheați!".

Din persoană noastră, din sufletul nostru, din inimă noastră au răsunat rugăciuni pentru venirea în mijlocul nostru a mult doritului Mesia. Întreaga perioadă a Adventului semnifica o pregătire spirituală pentru a trăi marele mister care însemnat o mare cotitura în istoria mântuirii noastre: Nașterea unui copil, care este însuși Fiul lui Dumnezeu, Nașterea Mântuitorului.

Cum văd eu Adventul? Dacă aș fi un copilaș, cu siguranță n-aș înțelege prea multe despre Advent. Spunea un copil de clasa a I: îmi amintesc că mergeam duminică la slujbă și mă bucuram că se mai aprindea o lumânare din cele patru ale coroanei de Advent. Nu țin minte să fi făcut prea multe lucruri speciale în acest timp de pregătire. Consider că toți copilașii pot trăi postul Crăciunului renunțând pentru 20-40 de minute la desenele animate, la jocul pe calculator sau să-și petreacă timpul citind pilde și povestioare creștinești.

Copiii au fost tare încântați de această inițiativă. Au acceptat cu bucurie să se pregătească și pentru următoarea întâlnire de rugăciune, totodată transmițând și altora sentimentele ce le-au simțit. Și-au luat angajamentul de a participă zilnic la sfântă Liturghie, de a fi mai ascultători față de părinți, mai atenți față de frații lor, mai prompți în a face fapte bune, mai insistenți în a cere părinților să-i însoțească la biserică.

Sperăm că toate acestea să aducă un plus de bucurie și credința în familiile din Oțeleni și toate eforturile noastre să fie spre mai marea glorie a lui Dumnezeu!

Sora Iacinta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 noiembrie: Oțeleni: Un Advent binecuvântat


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat