Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Ziua Recoltei și a Recunoștinței

În duminica zilei de 6 noiembrie 2011, la biserica "Fericitul Ieremia" din Valea Mică, comunitatea, alături de părintele paroh Iosif Agiurgioaei, a sărbătorit Ziua Recoltei și a Recunoștinței, aducând bunului Dumnezeu laudă și mulțumire pentru roadele îmbelșugate ale acestui an.

O sărbătoare reușită, care s-a datorat efortului depus de părintele paroh, de familii, copii și multe alte persoane implicate. Sărbătoarea s-a deschis cu sfânta Liturghie și binecuvântarea darurilor depuse la altar. Îmbrăcată în strai de sărbătoare, comunitatea s-a apropiat de altar, prezentând darurile cu multă dragoste, oferind Domnului din holdele câmpiilor și mulțumindu-i pentru bunurile primite.

Tinerii și copiii, și-au dat frâu imaginației și au decorat biserica și altarul pentru o sărbătoare deosebită. Nu a lipsit la final un scurt moment festiv pregătit de doamna profesoară de religie împreună cu tinerii și copiii din comunitate, final care a culminat cu un concurs de ghicitori, cu jurizare și cu un premiu adaptat anotimpului: toamna.

Iată cum vorbește inima copiilor din Valea Mică:

"Toamna s-a ivit pe culmile domoale ale munților, oferind un adevărat spectacol de culori jucăușe în pădurile purpurii și picurând farmec în sufletele noastre. Prin grădini sclipește bruma argintie, frunzele ruginii foșnesc la atingerea boarei, în aer plutesc arome dulci și amărui, iar soarele palid mângâie merii cu crengile încovoiate de bogăția anotimpului. Ce minunată este toamna la Valea Mică!

Folosind darurile naturii, frunze, flori, fructe și legume, am dat frâu liber imaginației și, în atelierele fanteziei, am creat «simfonia toamnei» pe care am instalat-o cu drepturi depline la biserica «Fericitul Ieremia» din Valea Mică".

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru anul care trece, pentru roadele bogate primite în acest an și pentru faptul că înțelege simplitatea noastră.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 noiembrie: Valea Mică: Ziua Recoltei și a Recunoștinței


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat