Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Misiuni populare și "Peregrinatio Mariae"

Icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica, în pelerinaj prin parohiile Diecezei de Iași, a poposit în perioada 27-30 noiembrie 2011 în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Faraoani. Tot în acest timp au avut loc și misiunile populare. Cele șase predici speciale de misiune au avut ca temă generală: "Reconstruind vasul" ("Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut", 2Cor 4,7) și au fost ținute de către pr. Cornel Cadar.

Duminică, 27 noiembrie 2011, la ora 16.30, toată comunitatea împreună cu păstorii săi, cu Preasfințitul Aurel Percă, pr. Isidor Dâscă, pr. Cornel Cadar și alți preoți oaspeți era prezentă pentru a întâmpina așa cum se cuvine icoana preasfintei Fecioare de la Cacica. După întâmpinarea icoanei, ea a fost purtată și așezată la locul pregătit în mijlocul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Aurel Percă, având alături și preoții veniți pentru acest eveniment. Părintele Cornel Cadar a ținut predica prin care a deschis misiunile populare în Parohia Faraoani. El a încercat să prezinte tematica acestor misiuni, Reconstruind vasul, căutând ca fiecare dintre cei care îl ascultau să găsească acele elemente necesare pentru a reconstrui acest vas în care purtăm în noi comori, comoara credinței , a iubirii, a speranței, a familiei.

Sfintele Liturghii de misiuni au avut loc în fiecare zi dimineața, la ora 10.00, și seara, la ora 17.30, iar înainte de fiecare sfântă Liturghie, cu o oră înainte, se recita sfântul Rozariu, condus în mod solemn de un preot. Atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, diferite grupuri de copii, tineri, adulți i-au adresat sfintei Fecioare Maria rugăciuni pentru ca să mijlocească harurile trebuincioase lor și celor dragi lor. De asemeni, toți aceia care au dorit au avut posibilitatea de a primi sacramentul Spovezii, de a se împăca cu Dumnezeu, fiind la dispoziție mai mulți preoți.

Ziua de luni a fost dedicată bolnavilor și celor aflați în suferință. Ei, însoțiți de familii și de toți ceilalți credincioși, au participat la sfânta Liturghie de la ora 10.00, unde au primit și o binecuvântare specială.

Marți seara, după sfânta Liturghie, icoana miraculoasă a Maicii Domnului a fost purtată în procesiune pe străzile satului, fiecare purtând în mână câte o lumânare aprinsă, simbol al luminii lui Cristos prezente în inimile noastre.

Miercuri, la ora 10.00, s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor, în prezența părintelui Isidor Dâscă, decan de Bacău, și a altor șapte preoți. La ora 16.00, toată comunitatea, cu mic cu mare, era prezentă la biserică pentru a-și lua rămas bun de la icoana Maicii Domnului care își continuă pelerinajul prin dieceză.

Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii noastre sfinte pentru belșugul de haruri primite în aceste zile. Nu în ultimul rând, îi mulțumim părintelui predicator Cornel Cadar și tuturor celor care s-au străduit ca aceste zile să fie pentru noi zile de adevărată sărbătoare.

www.parohiafaraoani.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 noiembrie: Faraoani: Misiuni populare și "Peregrinatio Mariae"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat