Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campania "Un milion de stele" a Caritas în sprijinul familiilor sărace

Caritas România a lansat, la 1 noiembrie 2011, campania "Un milion de stele", ce îndeamnă toată România să participe la cel mai amplu gest de solidaritate cu familiile lovite de sărăcie. Între 1 și 14 noiembrie 2011, puteți dona 2 euro prin SMS la 859, număr gratuit, valabil în rețelele Vodafone, Orange și Cosmote (nu se percepe TVA).

Atragerea de fonduri constituie unul din obiectivele campaniei "Un milion de stele pentru familiile nevoiașe" derulată anual, la nivel național, de rețeaua Caritas România. Din fondurile strânse se va constitui un Fond Național de Ajutorare a Familiilor aflate în dificultate din care vor fi sprijinite 300 de familii, pentru a depăși situația de criză pe care o traversează. La 1 noiembrie a fost lansat și situl www.unmiliondestele.ro unde sunt oferite detalii despre campanie.

"În timp ce politicul ne comunică zilnic, prin intermediul mass-media, ce măsuri de austeritate trebuie să ia ca să depășească criza, iar sărăcia a devenit subiect al emisiunilor de știri, milioane de români - copii, bătrâni și familii întregi - trăiesc în anonimat umilința de a nu-și putea asigura nici măcar o pâine pe zi, ca să nu mai vorbim de o masă caldă. Nu mulți dintre noi putem face față acestei realități crunte așa cum o fac ei. Cum am putea să-i numim pe acești oameni: eroi sau supraviețuitori în lupta cu sărăcia? Nu trebuie să devenim imuni la suferința semenilor noștri!", a precizat Doina Crângașu, director executiv al Confederației Caritas România.

România este statul din Uniunea Europeană plasat în coada topului bunăstării cu 23% dintre locuitori (aprox. 5 milioane) care trăiesc sub pragul sărăciei, dintre care peste 1.500.000 supraviețuiesc în sărăcie absolută (cu mai puțin de 8 lei/zi/persoană). Hrana insuficientă și necorespunzătoare, condițiile precare de locuit, bolile, șomajul părinților, lipsa banilor pentru a asigura educația copiilor sunt cauze care pun în pericol existența multor familii din România.

Campania "Un milion de stele pentru familiile sărace" face apel către publicul larg, mass-media, autoritățile centrale și locale să nu rămână indiferente la această situație, răspunzând activ la apelul de solidaritate lansat de Caritas printr-o donație de 2 euro prin SMS la numărul 859.

Detalii despre campanie pot fi obținute vizitând situl www.unmiliondestele.ro, sau prin telefon la 0733.313.960, sau prin e-mail la: unmiliondestele@caritas.org.ro

Prin campania "Un milion de stele", Caritas România s-a asociat din 2009 acțiunilor similare organizate în întreaga Europă, menite să sensibilizeze cetățenii pentru a face un gest de solidaritate față de persoanele care trăiesc în sărăcie și sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spațiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile și excluziunea socială. În 2010, au fost aprinse lumânări simultan în București și 21 orașe din țară. Acțiunea se bucură, de la an la an, de un suport din ce în ce mai mare, astfel încât anul acesta cetățeni din peste 30 de localități din România răspund în mod solidar apelului nostru reunindu-se simultan sâmbătă, 12 noiembrie 2011, ora 17.00 în locuri publice.

Confederația Caritas România (www.caritas.org.ro) este o organizație neguvernamentală de tip rețea creată în 1994 cu scopul de a reprezenta la nivel național si internațional cele 10 organizații Caritas active în România. Caritas în România abordează sistematic și structurat problemele sociale ale comunităților răspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel național, activitatea organizațiilor Caritas este concentrată pe domenii de specialitate în cadrul cărora se derulează mai multe programe de asistență socială complexă: îngrijire la domiciliu, servicii socio-medicale pentru bătrâni și persoane cu dizabilități, educație pentru prevenirea dezastrelor naturale, intervenție directă în caz de calamități, asistență directă și consiliere, centre de zi pentru copii și tineri, activități de integrare comunitară și profesională pentru persoane defavorizate social. Caritas România este membră a Caritas Europa (www.caritas-europa.org) și a Caritas Internationalis.

Maria Crângașu


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat