Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Revista "Familia și viața", nr. 7-8, pentru lunile iulie și august

A apărut revista "Familia și viața", nr. 7-8, pentru lunile iulie și august 2011, în același format. Citind-o, veți găsi răspunsul oferit de pr. Felician Tiba la întrebarea "De ce femeia pare că este inferioară bărbatului?" în cadrul rubricii "Răspuns la scrisori". În editorialul "Libertatea: satisfacerea dorințelor sau disciplinarea vieții", pr. dr. Iosif Enășoae ne prezintă o reflecție asupra libertății adevărate care este indisolubil legată de Adevăr.

Seminaristul Iulian Robu, la rubrica de actualitate în Biserică, continuă din numărul trecut să ne prezinte figura proeminentă a papei Ioan Paul al II-lea, un papă al familiei și al vieții, cel care a văzut în familie un sanctuar al iubirii și al vieții și o celulă vitală și primară pentru societate.

În cadrul aceleiași rubrici, pr. Felix Roca ne prezintă programul activităților dedicate Celei de-a XXVI-a Zile Mondiale a Tineretului care a avut loc la Madrid în perioada 16-21 august 2011.

Urmează o parte a interviului cu cardinalul Stanislaw Dziwisz, realizat de seminaristul Eduard Bucevschi prin intermediul internetului și cu bunăvoința Monseniorului Dariusz Ras, în care descoperim viața de rugăciune intensă a fericitului Ioan Paul al II-lea.

La pagina de "Știri din Biserica Universală", seminaristul Liviu Matieș prezintă cele mai semnificative evenimente ce au avut loc în lunile mai și iunie în Biserica Universală. Tot el continuă și pagina de "Știri din Biserica locală".

În paginile dedicate soților și părinților veți găsi următoarele articole: "Iubirea și fecunditatea după Humanae Vitae", după Paola Pellicano, și "Am cel mai bun copil!" - dialog cu o mamă care povestește despre câteva erori din educația copilului, articol preluat din revista "Biserica și viața" a Parohiei "Sfântul Nicolae", Bacău. Adresându-se logodnicilor, Iuliana Petruț îi îndeamnă pe aceștia să reflecte asupra câtorva întrebări înainte de a celebra sacramentul Căsătoriei. În pagina alăturată psih. Izabela Antonică le vorbește tinerilor de presiunea pozitivă și negativă a grupurilor și cum să o recunoască și să-i facă față. La pagina adolescenților, ne este prezentată Sărbătoarea Copiilor prin ochii unei tinere voluntare din Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman, parohia gazdă a acestui eveniment. În pagina copiilor Iuliana Petruț a cules câteva jocuri pentru copii mai mari și mai mici. În paginile dedicate celor vârstnici, prof. Angela Dumea și psih. Mihaela Gemine scriu articolele "Ca noi au fost, ca ei vom fi" și, respectiv, "Să îmbătrânim frumos".

În paginile "Din viața organizațiilor", sr. Elena-Monica Luzinschi ne prezintă Congregația "Surorile Crucii", carisma acesteia și dă mărturie despre vocația proprie, iar alăturat, Oficiul pentru Pastorația Copiilor, Adolescenților și Tinerilor ne prezintă paleta bogată a activităților estivale pentru copii care s-au realizat în dieceza noastră în vacanța aceasta.

Prof. dr. Violeta Apostu, în paginile "Școala și educația creștină", ne prezintă articolul "Dreptul la educație creștină", alături fiind și oferta admiterii în învățământul superior pentru anul universitar 2011-2012 la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială din București și Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași.

În cuprinsul paginii de Solidaritate creștină, Loredana Bișoc ne relatează despre Biroul de Asistență Socială Caritas Iași, scopul, obiectivele acestui program, proiectele desfășurate de-a lungul anilor și situația unor familii concrete care au participat la acestea. În pagina următoare, Oana Romila ne relatează despre proiectul "Caritate prin misiune și implicare socială" inițiat și desfășurat de Caritas Iași în primele cinci luni ale acestui an.

Pagina medicală cuprinde articolul doamnei dr. Adina Zatîca intitulat "Conduita de urgență în șocul și reacțiile anafilactice severe", iar în cuprinsul paginii "Comunicare media", pr. Petru Tamaș ne prezintă toate mijloacele de comunicare în masă de pe cuprinsul diecezei noastre care transmit sfânta Liturghie, acestea devenind adevărate amvoane pentru vestirea Evangheliei, dar fără a înlocui participarea fizică la sfânta Liturghie.

În paginile dedicate timpului liber, dir. Iulian Lupu, făcând parte din organizatorii traseului turistic, ne prezintă o scurtă descriere a programului de deplasare a tinerilor din Dieceza de Iași care au ales să participe la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid.

În continuare, pagina de grădinărit cuprinde articolul doamnei ing. Silvia Tamaș despre îngrijirea pomilor și tratamentele de prevenire și combatere a dăunătorilor, urmată de pagina juridică, pagină în care doamna jr. Rafila Covasan ne prezintă cazul unei persoane care prea târziu a înțeles că dragostea dintre frați trebuie pusă deasupra averii și pământului, cât și rugămintea dumneaei de a-i adresa întrebări la care să răspundă, păstrând confidențialitatea datelor personale.

Pagina de divertisment cuprinde un rebus despre Sfântul Anton de Padova și câteva glume culese de Iuliana Petruț. Veți găsi pe coperta spate prezentarea câtorva din cărțile editate anul acesta de Editura "Sapientia", cât și rugăciune "Doamne, dă-ne preoți" de pr. Andrea Gasparino.

Pe verso coperții față este prezentată rețeaua de librării de pe cuprinsul diecezei noastre cât un talon pentru cei care doresc să se aboneze la revista "Familia și Viața", existând posibilitatea abonării pentru 6 sau 12 numere. Plata se face în contul Institutului Teologic Romano-Catolic Iași RO07RNCB0175033618250001, cu mențiunea: Pentru revista "Familia și Viața", iar talonul poate fi decupat, completat și trimis pe adresa redacției, Asociația "Familia și Viața", Ștefan cel Mare, 228, jud. Neamț, 611040-Roman, Un exemplar costă 4 lei.

Câteva dintre paginile revistei pot descărcate și citite de aici.

Vă dorim lectură plăcută!

Asociația Familia și Viața


 

lecturi: 51.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat