Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Campusul pentru copii "Timpul"

În perioada 8-12 august 2011, copiii din Dofteana au fost în mare sărbătoare, o perioadă de bucurie și veselie care a fost animată de Surorile lui Isus Răscumpărătorul, împreună cu un grup de tineri italieni. La acest campus au participat 72 de copii.

Campusul a fost o ocazie de a petrece mai mult timp împreună și de a descoperi cât de important este cum se folosește timpul în favoarea celorlalți. De a ști cum trebuie fructificat fără a-l pierde în fața calculatoarelor și a televizorului. Aceasta a fost făcută cunoscut cu ajutorul tinerilor italieni care au prezentat în fiecare zi o scenetă din viața lui Tic și Tac, care i-a ajutat pe prietenii lui care au căzut pradă egoismului, lenei, pe cei care nu au timp pentru lucrurile importante în viața lor și pe cei care se gândesc doar la ei cum să trăiască bine în prezent fără a se gândi la ziua de mâine. Aceste scurte piese au fost îmbinate cu cântece, bansuri și concursuri cu diferite jocuri.

Tema a fost propusă de tinerii italieni care s-au pregătit cu mult timp înainte pentru a-i putea ajuta pe copiii din Dofteana. Marți seara a fost un mic spectacol cu un grup de tineri de la circ.

Vineri ultima zi a fost o zi de drumeție. Împreună au plecat la pădure la o distanță de aproape 5 km. Acolo au continuat cu momentul de rugăciune cu piesa de teatru și au ascuns în pământ cutia fiecărui grup cu obiectele pe care copii le-au pus în ele, fiecare din amintirile pe care le aveau. Cu gândul că la anul vor petrece împreună alte momente frumoase din viața lor.

În fiecare zi copiii au participat la sfântul Rozariu și la sfânta Liturghie. Vineri, pr. Ioan Zediu a celebrat Liturghia ca mulțumire pentru aceste zile frumoase petrecute împreună și tinerii italieni și Surorile lui Isus Răscumpărătorul care au binevoit să organizeze acest campus la Dofteana.

Vineri, după Liturghie, copiii împreună au animatori și cei care au dorit să participe la încheierea campusului. Surorile și tinerii italieni i-au premiat pe toți copiii pentru bunăvoința și curajul lor de a trăi cu bucurie aceste clipe frumoase din viața lor.

Surorile lui Isus Răscumpărătorul și tinerii italieni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-12 august: Dofteana: Campusul pentru copii "Timpul"


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat