Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Campus dedicat familiei creștine ca educator al credinței

În anul dedicat Familiei și Căsătoriei, în Parohia Sagna s-a desfășurat în perioada 3-10 iulie 2011 campusul dedicat familiei creștine: "Familia educator al credinței!".

Este deja al treilea an, când Dumnezeu ne-a binecuvântat să organizăm un timp dedicat familiei creștine. Timpul pe care îl trăim, în contextul social, poartă cu sine o amprentă ce marchează orientarea Bisericii noastre locale spre o rană care sângerează din ce în ce mai mult, o rană care ne ia respirația, o rană care sufocă și paralizează cea mai importantă celulă și prima binecuvântată de Dumnezeu, care se numește Familia. "Misterul acesta este mare: eu o spun cu privire la Cristos și la Biserică, dar și cu privire la voi" (Ef 5,32).

Programul campusului a cuprins vizite în familii (în special la bolnavi, persoane singure sau cu dizabilități) prin citirea cuvântului lui Dumnezeu; program catehetic, de rugăciune și de adorație; de animare a copiilor și tinerilor prin jocuri educative și distractive, finalizându-se printr-o tombolă și acte caritative pentru o casă de bătrâni.

Analizând succint activitatea surorilor din cele cinci congregații participante și a grupului de tineri animatori, considerăm că a fost, sub modelul și călăuzirea Sfintei Familii de la Nazaret - Isus, Maria și Iosif -, o reușită apropiere și orientare a familiilor noastre spre planul și misiunea încredințată de Dumnezeu membrilor familiei creștine!

La încheierea campusului s-a organizat o tombolă câștigătoare pentru toți participanții și s-au strâns diverse alimente pentru ajutorarea orfelinatului și Casei de bătrâni de la Butea.

"Viitorul omenirii depinde de familie", e convingerea Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea (FC, 86). Este convingerea Preasfințitului nostru Petru Gherghel, care ne-a îndemnat în acest timp să amintim fiecărei familii, "Familie, devino ceea ce ești!" și fiecărui soț în parte că face parte din planul iubirii lui Dumnezeu, și că are o misiune specială, aparte. Este convingerea și crezul tuturor oamenilor de bunăvoință care luptă pentru drepturile și apărarea moravurilor creștine, a tuturor acelora care se străduiesc să apere, să salveze și să promoveze valorile familiei și ale căsătoriei.

Familie, devino ceea ce ești! Este ecoul care răsună în întreaga noastră Biserică. Un glas care ne cheamă la reînnoire și ne invită la hrana primirii sfintelor sacramente.

Felicitându-i pe toți organizatorii și mulțumindu-le pentru munca și timpul dedicate familiilor noastre, și implorând asupra lor răsplata bunului Dumnezeu, dorim tuturor comunităților noastre parohiale zile binecuvântate așa cum le-am trăit și noi, la Sagna!

Pr. Iacob Stolnicu

* * *


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat