Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Lansare de carte

"Să reflectăm mai mult asupra credinței noastre" a fost mesajul cu care Anton Ziegenaus și Manfred Hauke, coautori ai volumelor Dogmatica Catolică, l-au adresat participanților la lansarea primelor două volume ale acestei colecții, sub egida Editurii "Sapientia". Evenimentul s-a desfășurat la biserica "Sfinții Petru și Paul" din orașul Bacău, luni, 30 mai 2011.

Părintele Decan Isidor Dâscă i-a salutat cu amabilitate pe oaspeții veniți de departe la această manifestare inedită a culturii creștine în spațiul moldav. La prezentarea lucrării Dogmatica catolică de Leo Scheffczyk și Anton Ziegenaus, invitați speciali au fost pr. prof. dr. doc. Anton Ziegenaus din Augsburg, Germania, coautor al lucrării, și pr. prof. dr. doc. Manfred Hauke din Lugano, Elveția, autor al volumului Introducere în dogmatică. Traducerea lucrărilor a fost făcută de Wilhelm Tauwinkl, prezent și el la eveniment. Au mai participat preoți din decanatul de Bacău, un grup de seminariști însoțit de preoți profesori, profesori de religie și numeroși credincioși.

Pr. conf. dr. Ștefan Lupu, directorul Editurii "Sapientia", a prezentat succint pașii care au condus la realizarea acestei traduceri, care se vrea a fi un sprijin util în aprofundarea propriei credințe. Adevărurile de credință, cunoscute și aprofundate temeinic, constituie fundamentul și izvorul vieții spirituale și morale ale creștinilor. Unii dintre participanți au adresat întrebări la care autorii au răspuns cu amabilitate

Anton Ziegenaus a precizat că lucrarea reprezintă o abordare sistematică, documentată și argumentată a adevărurilor de credință, conform învățăturii Bisericii Catolice, dar constituie în același timp un răspuns la diferitele învățături de credință greșite, care circulă în lumea de azi.

Părintele profesor Manfred Hauke a făcut o prezentare a operei teologice a cardinalului Leo Scheffczyk. Lucrarea scrisă de el, Fundamentele dogmei. Introducere în dogmatică este ca o cheie de înțelegere a diferitelor aspecte legate de învățătura de credință catolică.

În încheiere, părintele Isidor Dâscă, decan de Bacău, a mulțumit autorilor pentru darul făcut Bisericii și credincioșilor pentru prezența în în mijlocul nostru. Majoritatea participanților au cumpărat volumele prezentate și au solicitat autorilor, autografe.

Prof. Tereza Herciu
 


lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat