Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugăciunea în familie - tema revistei "Familia și Viața" din luna mai

Numărul din mai 2011 al revistei "Familia și Viața" tratează tema rugăciunii în familie alături de prezentarea unor evenimente care au avut loc în această lună în Dieceza de Iași și în Biserica Universală.

În editorial pr. prof. dr. Iosif Enășoae ne argumentează că rugăciunea este o necesitate existențială pentru împlinirea creștinului și deci a familiei și că fără rugăciune nu se ajunge la mântuire.

În pagina dedicate soților și părinților avem două intervenții, cea a domnului prof. Gălățanu care ne spune: "Rugăciunea dă energie, sfințește timpul și spațiul în care trăim și aduce tot ceea ce este nevoie în interiorul familiei noastre ca să mergem, în final, spre izvorul central, ultim, al vieții veșnice, Dumnezeu", și cea a doamnei Cristina Blăjuț care, din experiența proprie, ne vorbește despre rugăciunea de cuplu, spunând despre aceasta: "Rugăciunea de cuplu construiește relația, întărește încrederea în celălalt, ne ajută să-i înțelegem reacțiile în anumite situații, ne apropie mai mult unul de celălalt și în același timp și de Dumnezeu".

Tânăra Antonela Mariana Fechetă care a participat la întâlnirea diecezană a tinerilor de la Butea din 1 mai ne relatează din trăirile ei de la acest eveniment, îmbogățit de comuniunea creată cu mulțimile de oameni prezenți la beatificarea papei Ioan Paul II-lea.

Adolescenților li se adresează Iuliana Petruț care le propune să mediteze asupra întrebării: "Există un conflict între știință și credință?".

La pagina copiilor propunem materialul pregătit de prof. Silvia Ghiuzan, "Rugăciunea - întâlnirea omului cu Dumnezeu", o frumoasă poezie, "Rugăciunea florilor" și un cub pentru rugăciunea înainte de masă, pe care sunteți invitați să-l decupați și asamblați. Bineînțeles, familiile care au copii de vârstă mică!

Doamna Maricica Mihăluțe, la pagina de spiritualitate, în această lună dedicată sfintei Fecioarei Maria, ne aduce aminte de rolul ei de a fi co-răscumpărătoare și că nu există o cale mai bună de a ajunge la Isus decât prin Maria.

Am dedicat o pagină evenimentul major al lunii: beatificarea papei Ioan Paul al II-lea. Pr. Eduard-Emilian Păduraru ne-a prezentat aspecte importante ale personalității acestui mare papă, cât și unele repere din viața lui în articolul intitulat: "Ioan Paul al II-lea - un om al lui Dumnezeu".

În pagina dedicată culturii vieții, Iuliana Petruț amintește despre importanța însoțirii mamelor aflate în dificultate, modalități practice pentru a preveni avortul. Prof. Maria Gherghel în pagina dedicată paternității și maternității responsabile ne vorbește despre reglementarea creștină a nașterilor. Pagina ce urmează cuprinde cele mai utilizate modalități de realizare a avortului și complicațiile lor medicale, pe înțelesul tuturor, fără pretenția unul limbaj medical. Pe ultima pagina am prezentat mărturia unei persoane care a avortat, preluată de pe situl www.avort.ro cât și unele știri ale asociației.

Lectură plăcută!

Asociația "Familia și Viața"

* * *

Revista poate fi descărcată în format pdf de pe situl Asociației "Familia și Viața" din Roman: www.familiasiviata.ro.


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat