Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Rugă pentru odihna sufletului părintelui Ștefan Babiaș

Luni, 21 martie 2011, în biserica "Nașterea Sfintei fecioare Maria" din Siret, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 8.00, comunitatea parohială își va înălța ruga pentru odihna sufletului părintelui decan de Bucovina, Ștefan Babiaș.

În prima zi de primăvară, în care natura trece de la moarte la viață, ne aducem aminte de cel care a fost odată ca noi și în mijlocul nostru, părintele Ștefan, și care, la 21 martie 2010, a răspuns afirmativ, pentru a doua oară, chemării Tatălui.

Așa cum părintele a știut să ne țină uniți cât timp a fost în viață, tot astfel suntem datori acum să-i arătăm că am învățat ceva de la el, unindu-ne în rugăciune la această dată.

În clipele mai grele, nu uita să speri! Acesta este gândul care pe parcursul acestui an ce a trecut de la moartea părintelui ne-a ajutat oarecum să mergem înainte și fără el. Ceea ce ne-a dat putere și încredere în viitor a fost speranța că, poate de acum, ne va ajuta mai mult de acolo, de sus.

Părintele Ștefan a fost și rămâne un exemplu demn de urmat pentru preoții cu care a colaborat și pentru credincioșii pe care, prin predicile sale, a încercat să-i aducă și să-i mențină pe calea cea dreaptă păstorindu-i cu iubire și dragoste părintească. El a știut să din comunitățile din decanatul său o familie cu un singur suflet și o singură inimă.

În activitatea sa pastorală de aproape 25 de ani s-a dedicat cu multă pasiune și zel într-un chip deosebit, pentru înfrumusețarea lăcașelor de cult din parohiile în care a păstorit în acești ani. Putem deduce astfel, că în viața sa, a fost condus de motoul: "Pe unde treci, încearcă să lași urme". A trăit cu conștiința că această viață este trecătoare. De aceea, nu a așteptat anii bătrâneții pentru a face fapte bune și a rămâne întipărit în inimile celor cu care a intrat în contact, ci a făcut acest lucru încă de la începutul misiunii sale ca preot. Cuvintele sunt, se pare, insuficiente pentru a vorbi despre părintele Ștefan și a-l descrie așa cum a fost aici pe pământ, printre noi.

Golul pe care l-a lăsat în inimile celor care l-au cunoscut nu se va umple niciodată.

Am primit această lovitură ca o încercare din partea lui Dumnezeu care, poate, iubește prea mult Bucovina. Să nu-l judecăm pe Dumnezeu că ni l-a luat prematur, ci, mai mult, să-i mulțumim că ni l-a dat și că am avut posibilitatea să-l cunoaștem.

Veșnice Părinte, te rugăm să ne ajuți să conștientizăm, dar, mai ales, să înțelegem hotărârea ta!

Părinte Ștefan, vei trăi pururi în sufletele noastre!

Albert Babiaș

* * *

Siret: Funeraliile pr. Ștefan Babiaș
Suceava: Despărțirea de pr. Ștefan Babiaș
Bucovina în doliu
A trecut la Domnul pr. Ștefan Babiaș


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat