Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Testamentul spiritual al ministrului catolic pakistanez Shahbaz Bhatti

"Eu vreau să-l slujesc pe Isus"

Roma. Prezentarea "testamentului spiritual" al lui Shahbaz Bhatti, ministrul minorităților religioase din Pakistan, ucis recent într-o ambuscadă, publicat în Italia în cartea "Creștini în Pakistan. În încercări speranța" (Marcianum Press, Veneția).

* * *

Mi s-au propus funcții înalte în guvern și mi s-a cerut să-mi abandonez lupta, dar am refuzat mereu, chiar cu riscul vieții mele. Răspunsul meu a fost mereu același: "Nu, eu vreau să-l slujesc pe Isus ca om de rând".

Această devoțiune mă face fericit. Nu vreau popularitate, nu vreau poziții de putere. Vreau doar un loc la picioarele lui Isus. Vreau ca viața mea, caracterul meu, acțiunile mele să vorbească pentru mine și să spună că îl urmez pe Isus Cristos. Această dorință este atât de puternică în mine încât m-aș considera privilegiat - în acest efort al meu și în această luptă pentru a-i ajuta pe cei nevoiași, pe săraci, pe creștinii persecutați în Pakistan - dacă Isus ar accepta sacrificiul vieții mele. Vreau să trăiesc pentru Cristos și pentru El vreau să mor. Nu am nici o frică în această țară.

De multe ori extremiștii au încercat să mă omoare și să mă închidă; m-au amenințat, persecutat și au terorizat familia mea. Extremiștii, cu câțiva ani în urmă, chiar au cerut părinților mei, tatălui și mamei mele, să mă convingă să nu mai continui misiunea mea de a ajuta creștinii și nevoiașii, altfel m-ar fi nimicit. Dar tatăl meu m-a încurajat mereu. Eu spun că, atâta vreme cât voi avea viața, până la ultima suflare, voi continua să-l slujesc pe Isus și această săracă, suferindă umanitate, creștinii, nevoiașii și săracii.

Vreau să vă spun că găsesc multă inspirație în Sfânta Scriptură și în viața lui Isus Cristos. Cu cât citesc Noul și Vechiul Testament, versetele Bibliei și Cuvântul Domnului, cu atât mai mult se consolidează forța și determinarea mea. Când reflectez asupra faptului că Isus Cristos a sacrificat totul, că Dumnezeu a trimis pe Fiul Său pentru mântuirea și salvarea noastră, mă întreb cum pot eu să urmez drumul Calvarului. Domnul nostru a spus: "Vino cu mine, ia crucea ta și urmează-mă". Pasajele pe care le iubesc mai mult din Biblie spun: «Căci am fost flămând și mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și mi-ați dat să beau, am fost străin și m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat. Am fost în închisoare și ați venit la mine". Astfel, când văd persoane sărace și nevoiașe, mă gândesc că sub înfățișarea lor este Isus care mă întâlnește.

De aceea, încerc mereu să fiu de ajutor, împreună cu colegii mei, să fiu alături de cei nevoiași, flămânzi, însetați.

(După Zenit, 6 martie 2011)

Traducere de Eugenia Dămătăr


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat