Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra-Neamț: Formare voluntari în Decanatul de Piatra

Cursul de formare voluntari în comunitate, din 26 martie 2011, "Caritate prin misiune și implicare socială", s-a desfășurat în Decanatul de Piatra, în orașul Piatra-Neamț.

Din partea Centrului Diecezan Caritas Iași au participat pr. Marius Adam - directorul executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași, prof. Mădălina Ținteia - realizator emisiune "Bună dimineața FM" la Radio Iași și voluntar Caritas Iași, Oana Romila - coordonator al departamentului de voluntariat Caritas, Mihaela Hurduc - asistent social în cadrul Centrului de resurse pentru copii și tineret "Don Bosco", Loredana Bișoc - asistent social în cadrul Biroului de Asistență Socială Caritas și voluntarii Florin Romila și Gabriel Prisăcaru.

Cursul a început cu prezentarea participanților. Apoi, prin metode interactive de implicare a acestora, voluntarii au avut ocazia să învețe ce înseamnă voluntariatul și ce implică acest lucru, au descoperit împreună care sunt calitățile voluntarilor, care sunt efectele voluntariatului, au învățat ce înseamnă să lucrezi în echipă și care sunt avantajele acestui lucru, au pus în practică etapele elaborării unei strategii de rezolvare a problemelor din comunitate, și au căpătat abilități necesare pentru a se implica în comunitate.

S-a evidențiat faptul că voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, prin care o persoană își oferă timpul, talentele și energia în sprijinul altora, fără o recompensă de natură financiară. Unele dintre efectele voluntariatului, și recompensele dobândite în timp, sunt: îmbunătățirea comunicării, valorificarea cunoștințelor, crearea de noi legături cu oamenii și nu în ultimul rând dezvoltarea personală prin dobândirea de experiențe, deprinderi, abilități și informații.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui curs, pr. paroh Farcaș Cristian pentru ospitalitate, voluntarilor și participanților.

Oana Romila
 


lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat