Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Olimpiada județeană/zonală de religie

"Concursurile școlare au ca obiectiv general promovarea ideilor de competiție și performanță a studiului la disciplinele prevăzute în curriculumul școlar și se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru domeniile și disciplinele studiate". (Din Regulamentul general al olimpiadelor școlare).

Pe această linie s-a înscris și Olimpiada de religie la nivelul județului Iași, adresată elevilor catolici din clasele V-VIII, activitate ce s-a desfășurat sâmbătă, 26 martie 2011. Competiția face parte din seria concursurilor organizate la nivel diecezan, pentru anul școlar 2010-2011, și reprezintă a doua etapă, din cele trei programate (locală, județeană/zonală și interjudețeană/diecezană).

Gazda acestui eveniment important a fost Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. La ora 9.00, cei 65 de elevi înscriși în competiție au sosit la parohie, apoi, la 9.30 a avut loc tragerea la sorți a subiectelor, iar la 10.00 a început proba scrisă, cu o durată de trei ore.

Olimpiada școlară este cea mai reprezentativă formă de evaluare din sistemul de învățământ preuniversitar și un moment de confruntare adresat atât elevilor cât și profesorilor care i-au pregătit. De aceea după corectarea lucrărilor s-a făcut evaluarea olimpiadei astfel:
- 42 de elevi sunt premiați (12 cu premiul I, 10 cu premiul II, 7 cu premiul III și 13 cu mențiune);
- 22 de elevi din cei 42 premiați, adică cei care au obținut peste nota 9, vor participa la faza interjudețeană/diecezană;

În data de 14 mai 2011 la Iași va avea loc ultima etapă a olimpiadei, în aceeași zi cu alte două concursuri: concursul de eseuri "Lumină din lumină" și concursul de desene "Să trecem pragul speranței";

În perioada 28-30 aprilie 2011 va avea loc Olimpiada națională de religie la Ciofliceni, județul Ilfov, pentru clasele de liceu. Județul Iași va fi reprezentat de 8 elevi, 4 de la profilul de teologie romano-catolică din cadrul Școlii Normale din Iași (Liceul Catolic) și 4 de la alte licee. Cei 8 elevi au fost selecționați în urma obținerii unor rezultate deosebite la etapele anterioare ale Olimpiadei de religie din acest an școlar.

Prof. Fulvina Blânda
 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat