Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Prima întâlnire de formare pentu animatori

Sâmbătă, 26 martie 2011, animatorii din 16 parohii au făcut efortul de a se trezi mai devreme pentru a fi prezenți cu toții în curtea Iosefinilor lui Murialdo, pentru a participa la prima întâlnire de formare pentru animatori.

În cadrul acestei întâlniri, cei 130 de tineri au putut înnoi informațiile acumulate în anii trecuți prin propunerea unei noi teme pentru "Vara Împreună": Păcală. Acesta este un personaj care îi va entuziasma atât pe animatori cât și pe copii cu ideile lui năstrușnice de a-i păcăli pe cei răi și a-i ajuta pe cei neputincoși.

La începutul întâlnirii, câțiva tineri romașcani, pregătiți în prealabil, au prezentat o piesă de teatru ca model pentru animatorii prezenți.

Având în vedere că în urmă cu o săptămână a avut loc sărbătoarea Sfântul Iosif, pr. Fabio Volani (CSI) a vorbit despre caracteristicile de onestitate și de slujire față de aproapele ale sfântului Iosif, caracteristici propuse și animatorilor.

După intervenția pr. Fabio, tinerii s-au împărțit în cinci grupuri, în care s-au dezbătut problemele și nevoile unui animator, precum și rolul acestuia în desfășurarea activităților din cadrul campusului "Vara Împreună".

După ce s-a terminat cu teoria, s-a trecut la practică, organizându-se trei ateliere: cântece, cateheză și jocuri. În cadrul primului atelier s-au învățat cele două imnuri și anumite bansuri, care i-au impresionat pe tineri. La următorul atelier ne-a fost prezentată importanța catehezei în cadrul campusului și morala poveștii "Păcală". În cel de-al treilea atelier s-au propus jocuri noi cu un spirit reînnoit de a distra copiii. Aceste ateliere s-au desfășurat simultan, timp de o oră, după care tinerii au făcut schimb de locuri participând la un alt atelier diferit de cel precedent.

Toate aceste lucruri au fost posibile datorită numărului mare de tineri proveniți din parohiile: Barticești, Buhonca, Burenești, Coman, Gherăești, Hălăucești, Iugani, Nisiporești, Oțeleni, Sagna, Schineni, Șchieia, Târgu Ocna, Tețcani, Traian (Neamț) și Valea Mare (com. Faraoani). Pe lângă aceste parohii, s-au mai adăugat și câțiva voluntari de la "Centrul Don Bosco" din Buruienești.

Îm final această activitate a avut ca obiectiv două aspecte importante: cunoașterea responsabilităților animatorului, împreună cu nevoile sale, și împărtășirea experiențelor pe care aceștia le-au acumulat în cadrul comunităților din care provin.

Următoarea întâlnire va avea loc sâmbătă, 21 mai 2011.

Petru Țurcanu și Ionuț Ciobanu
 


lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat