Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut numărul pe luna februarie 2011 al revistei "Familia și viața"

În numărul din februarie al revistei "Familia și viața" vrem să atingem o temă cu siguranță complexă, dar și importantă: familia în suferință.

Fiecare din noi speră mereu să nu trebuiască să înfrunte situații de durere, de pierdere sau de boală în propria familie, dar din păcate acestea aparțin realității umane, toți ne confruntăm cu ele, mai devreme sau mai târziu.

Mulți dintre noi trăiesc sau deja au traversat momente de suferință și de durere în familie. Atâția știu cât de dureros și dificil este să stai în fața suferinței unei persoane dragi, și uneori este și mai dur să accepți propria dificultate, când situația se prelungește în timp. De multe ori la durerea și suferința fizică se adaugă singurătatea și suferința morală și spirituală a familiei. Prea des rezerva și respectul pentru viața privată a altuia este folosită ca scuză pentru a sta deoparte, pentru a nu întinde o mână celui care suferă.

Dar ce "arme" mai importante poate folosi familia în înfruntarea suferinței? Cum acționăm în aceste situații?

Cu siguranță cea mai bună modalitate este ca familia să rămână unită în durere și să nu se lase purtată de incriminări, acuze reciproce, diviziuni interne. Apoi credem că este important să existe un dialog deschis despre toate aspectele suferinței, că niciunul nu trebuie să se rușineze să spună ceea ce crede sau să sugereze soluții și modalități de ajutor. Adesea persoana se închide în sine, în propria suferință, fără a-i vedea pe cei care îi sunt aproape și creează ziduri după care rămâne și după ce trece momentul durerii și suferinței. Este important ca familia creștină să știe să se apropie de Isus și Biserică, cu rugăciune de mijlocire pentru cel în suferință, dar și să știe să ceară ajutorul confesorului, a prietenilor, pentru a ușura greutatea celui care trăiește aceasta situație de durere.

Dacă știm să ne încredem în Isus, cu siguranță și în momentul durerii și al suferinței există o cale de a ajunge la el, el care a acceptat povara grea a crucii cu încredere, spunându-i Tatălui în Grădina Măslinilor: "Tată, facă-se voia ta!"

Când de atâtea ori ne găsim în fața slăbiciunilor noastre, a fragilității noastre, sau chiar în pragul disperării, când familia trăiește un moment greu, să facem un act de încredere și să-i cerem lui Isus să sporească credința noastră, să mărească încrederea noastră în iubirea sa, care învinge orice încercare și suferință, chiar și pe aceea a morții, prin învierea sa glorioasă.

Câteva aspecte ale suferinței, fără a fi epuizate, sunt atinse în paginile revistei. O găsiți pe site-ul nostru aici www.familiasiviata.ro.

Asociația "Familia și viața"


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat