Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna februarie 2011

Luna februarie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". A doua lună din an corespunde numărului 2 (254) al celui de-al XXII an, din seria nouă. Informațiile din acest număr al revistei cuprinde, în special, articole despre viața consacrată, dar și articole pentru familii, pentru tineri, precum și câteva informații despre misiunea română din Kenya.

Pe coperta revistei găsim o imagine cu un grup de persoane consacrate adunate în Sanctuarul marian de la Cacica. Textul prezent pe copertă este luat din exortația apostolică post sinodală Vita consecrata a papei Ioan Paul al II-lea despre viața consacrată și despre misiunea ei în Biserică și în lume. Textul citat este luat de la numărul 104 și ne amintește că persoanele consacrate împodobesc și îmbogățesc Biserica lui Cristos.

Meditația "Principele apostolilor" a ajuns la final. În acest număr găsim la pagina a doua o altă meditație cu titlul "Apostolul iubirii". Tot pe această pagină, se află și mesajul terezian, care poartă titlul "Iubire reciprocă".

Pagina 3 ne vorbește despre frumusețea vieții consacrate.

Următoarele două pagini cuprind ultima parte a interviului cu card. Zenon Grocholewski, prefect al Congregației pentru Educația Catolică din Vatican. Reamintim că Excelența sa a venit în România la invitația Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, care i-a conferit titlul de doctor honoris causa. Tot aici găsim un articol despre raportul Agenției Fides privind lucrătorii pastorali care au fost uciși în anul precedent.

Urmează apoi pagina 6 unde se pot găsit informații despre decesul primului nunțiu apostolic în România după anul 1990, arhiep. John Bukovsky.

La pagina 7 sunt prezentate vizitele pastorale făcute de PS Petru Gherghel comunităților din Austria și Italia. Tot aici se găsește și un articol despre Caritas.

Paginile 8-9 cuprind partea a doua a articolului despre preoții înmormântați în Iași.

La pagina 10 putem citi despre Ziua Mondială a persoanelor consacrate. Tot pe această pagină se află și rubrica "E bine de știut" care ne vorbește despre Ziua Mondială a Bolnavului.

La rubrica "Figuri ilustre" în acest număr al revistei putem citi despre pr. Gheorghe Patrașcu, OFMConv.

Pagina dedicată mesajului sfinților (pagina 12), prezintă viața fericitei Ana Maria Adorni, care a fost un exemplu de soție, mamă, persoană consacrată și fondatoare de congregație: "Slujitoarele Preacuratei de Parma".

La pagina 13 la rubrica intitulată "Construcții în dieceză" se face o prezentare a bisericii din satul Iugani, județul Iași.

Pagina 14 rămâne în continuare dedicată familiilor și propune în acest număr articolul cu titlul "Legea cu articol mic".

Istorioara morală Micul pustnic, scrisă de Christophor v. Schmid, se găsește la paginile 15-16. Tot la pagina 16 se află și rubrica "Așa răspund copii" despre sfântul Blaziu.

Articolul de la pagina 17 ne învață să iubim cu toată inima.

Paginile 18-19 conțin un interviu cu Mons. Adrianus van Luyn, episcop de Rotterdam și președinte al Comisiei Episcopatelor din Comunitatea Europeană, despre "pelerinajul de încredere" organizat de Comunitatea din Taizé la Rotterdam (Olanda), între 28 decembrie 2010 și 1 ianuarie 2011. Ultima coloană de pe pagina 19 cuprinde rubrica "Tablete spirituale" și conține în acest număr un articol cu titlul "Asemănări".

Pagina 20 a fost rezervată în acest număr pentru un articol despre misiunea română din Maikona, Kenya. În acest articol pr. Eugen Blaj, parohul Misiunii din Maikona, a vorbit despre întâlnirea anuală a tuturor liderilor civili de pe teritoriul districtual Chalbi. La această întâlnire s-a vorbit despre educația școlară a micuților din zonă. Părintele a prezentat situația educațională din misiunea sa, făcând și o comparație cu alte misiuni prezente în acea regiune geografică.

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume.

Rubrica "Legea și dreptul tău", care se află la pagina 24, conține în acest număr un articol despre modificările făcute în procesul civil.

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Noutăți editoriale" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile decembrie 2010 și ianuarie 2011.

Vă dorim lectură plăcută!

Claudiu Bulai


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat