Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman-Buhonca-Iugani: Momente de fraternitate și veselie

După o bună și consolidată tradiție, sâmbătă, 8 ianuarie 2011, la subsolul bisericii "Fericitul Ieremia" din Roman, a avut loc a noua ediție a tombolei (bingo) pentru copiii romașcani. Au fost aproape trei ore de petrecere într-o atmosferă de bucurie și veselie relaxantă și plăcută. Ne-am lăsat cu angajamentul de a ne întâlni în vacanța de iarnă 2011-2012 pentru a sărbători cu mai mult fast și cu premii deosebite cei zece ani de "Bingo" care cu siguranță au lăsat o amprentă pozitivă în inimile multor copii din anii trecuți.

Dovadă a fost Bingo pentru tinerii din Roman care au venit într-un grup numeros, duminică, 9 ianuarie 2011, la sediul "Iosefinilor lui Murialdo" pentru un moment de distracție și cu o mare speranță de a câștiga ceva bun, frumos și util. Speranța nu a fost zadarnică. Interesant este faptul că, chiar dacă nu întotdeauna, tinerii participă într-un număr mai mare decât copii la activitățile organizate de noi. Oare acest lucru se datorează probabil datorită amintirilor senine și vesele din copilăria lor, din tombolele din trecut?

În timpul vacanței de Crăciun, seminariștii iosefini au fost disponibili pentru a anima după-amiezile de distracție și tombole pentru tinerii și copiii din Buhonca, în ziua de 28 decembrie 2010 (prezenți în proporție de 90 %) și cu cei patruzeci de ministranți din Iugani, la 29 decembrie 2010.

Apropiindu-ne de octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor, este bine să subliniem comuniunea și colaborarea concretă cu parohiile sus-menționate, într-un spirit evanghelic de fraternitate, având pe suflet binele copiilor și tinerilor noștri.

Pr. Fabio Volani

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28-29 decembrie 2010 & 8-9 ianuarie 2011: Roman-Buhonca-Iugani: Momente de fraternitate și veselie


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat