Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Departe de țară, ne păstrăm credința, simțim și trăim românește!

Odată cu inaugurarea anului liturgic și pastoral, vrem să transmitem celor din țară că și noi, românii din străinătate, vrem să fim aproape de ceea ce înseamnă pașii pastorali care ne ajută să creștem și să ne maturizăm credința, să ne apropiem mereu mai mult de Dumnezeu. Anul pastoral dedicat familiei de către Preasfințitul Petru Gherghel nu putea fi altfel marcat de către comunitatea noastră, a catolicilor români din Lleida, decât printr-o Liturghie solemnă, adunați ca întotdeauna sub mantia Sfintei Fecioare de pe Muntele Carmel din Lleida. Liturghia celebrată de către păstorul nostru pe meleagurile catalane, părintele Adrian Burcă, a avut în mod firesc în centrul ei familia, câteva familii din comunitate implicându-se activ la celebrare, prin citirea lecturilor, prezentarea darurilor la ofertoriu, printre care și o icoană cu Sfânta Familie, model de urmat de către noi toți, mai ales în practicarea virtuților, pentru a ajunge la vocația noastră, aceea de a deveni o familie sfântă. La sfârșitul Liturghiei ne-am încredințat Sfintei Fecioare, ca ea să ne ajute pe drumul către sfințenie.

Departe de cei dragi ai noștri, am vrut să dedicăm un moment artistic Zilei Naționale a României. Sub un tricolor uriaș, copiii Asociației "Miorița" au recitat poezii care ne-au emoționat până la lacrimi și au cântat din inimă, transportându-ne pentru câteva clipe pe tărâmurile mioritice, alături de tot ceea ce ne este drag nouă. Este datoria noastră, a familiilor, să transmitem dragostea de țară și de familie în toată plenitudinea ei, chiar dacă în prezent ne despart mii de kilometri. Și o facem cu mare drag, pentru a le inculca aceleași valori pe care părinții noștri, bunicii lor, le-au sădit în sufletele noastre. Sfânta Fecioară Maria să ne ajute pentru a fi fideli misiunii noastre!

Florentina Budău,
președinta Asociației Culturale "Miorița" din Lleida, Spania

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 noiembrie: Lleida: Departe de țară, ne păstrăm credința, simțim și trăim românește!


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat