Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna noiembrie 2010

Luna noiembrie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Numărul 11 (251) al celui de-al XXI an din seria nouă este dedicat răposaților noștri.

Coperta acestui număr ne prezintă o imagine funebră, pentru a ne aduce aminte de cei dragi care nu mai sunt printre noi. Mesajul prezent pe copertă este inspirat din cartea lui Iob și ne vorbește de speranța învierii.

Meditația "Principele apostolilor" a ajuns la numărul 3 și se găsește la pagina a doua. De asemenea nu putea lipsi mesajul terezian semnat de pr. Anton Despinescu, care poartă titlul "Prezența Duhului Sfânt".

La paginile 3-4 este expusă scrisoarea pastorală a episcopului nostru Petru Gherghel care este adresată preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor diecezei noastre. Titlul scrisorii este "Familia, legământ de iubire, leagănul vieții și sanctuarul iubirii".

PS Petru Gherghel prezintă, la pagina 5, scrisoarea pastorală a Conferinței Episcopilor din România către clerul diecezelor și eparhiilor din România, tuturor persoanelor consacrate, iubiților credincioși și credincioase. În această scrisoare se vorbește despre situația actuală a țării.

"Preoți înmormântați în Iași", partea I, este titlul articolului de la paginile 6-7. În acest articol autorul ne aduce în prim plan pe păstorii sufletești care sunt îngropați în Iași. În acest număr al revistei ne sunt prezentați doar câțiva preoți din cimitirul Eternitatea, urmând ca în numerele următoare să aflăm informații și despre ceilalți.

Articolul de la pagina 8 este dedicat aniversarului catedralei "Adormirea Maicii Domnului". Cei cinci ani trecuți de la sfințirea acestui edificiu nu puteau trece fără a nu fi marcați într-un fel anume.

Pagina 9 cuprinde un rezumat al întâlnirii ecumenice desfășurate la Viena în perioada 20-27 septembrie.

La pagina 10 citim despre hirotonirea a 10 tineri diaconi: cinci pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, patru pentru Ordinul Fraților Minori Capucini și unu pentru Congregația "Don Orione". Evenimentul a avut loc la Roman la 4 octombrie 2010. Tot pe această pagină se află și rubrica "E bine de știut" care ne îndeamnă la sfințenie.

Pagina 10 ne vorbește despre sfințirea bisericii din Odobești.

La pagina 11, dedicată mesajului sfinților, în acest număr ne este prezentat PS Bogdánffy Szilárd, un episcop martir din România, care a fost beatificat pe 30 octombrie 2010.

La pagina 13 a fost introdusă o nouă rubrică intitulată "Construcții în dieceză". În acest număr se face o prezentare a bisericii din Dancu, Iași.

Pagina 14 rămâne în continuare dedicată familiilor și propune în acest număr articolul cu titlul "Cu verigheta la amanet".

Continuarea istorioarei "Prizonierul corsarului" o găsiți la pagina 15, după care urmează la pagina 16 rubrica "Așa răspund copii" despre purgatoriu.

Încrederea în sine este punctul de pornire al fiecărei acțiuni personale. Articolul de la pagina 17 vorbește tocmai despre încrederea în sine.

La pagina 18 găsim un articol despre "majoratul" Acțiunii Catolice.

"Să învățăm să spunem: «Te iubesc»!" este articolul de la pagina 19, unde găsim de asemenea și rubrica "Tablete spirituale".

La pagina 20 găsim mărturia unei tinere misionare, care abia s-a întors din Kenya, după o ședere de doi ani.

Rubrica "Știri" se găsește la paginile 21-23, cu informații despre evenimente petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

Pagina 24 este dedicată în acest număr apărării sănătății și vorbește despre antioxidanți.

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției", "Noutăți editoriale" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimente mai importante din Dieceza de Iași, din lunile septembrie și octombrie.

Vă dorim lectură plăcută!

Claudiu Bulai


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat