Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Zilele Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași

În perioada 17-24 octombrie 2010, în cele 45 de parohii cu Acțiune Catolică din Dieceza de Iași, s-a desfășurat proiectul național Zilele Acțiunii Catolice. Alături de membrii grupurilor parohiale și în comuniune cu membrii Acțiunii Catolice din România, prin acest proiect s-a dorit să se facă cunoscută iubirea față de Cristos și față de marea familie Acțiunea Catolică. Această săptămână de promovare a cuprins momente de formare, de rugăciune și de comuniune cu Dumnezeu, dar și momente de destindere, pentru a ajuta la o mai bună cunoaștere între membrii și simpatizanții AC.

Activitățile care s-au desfășurat în cadrul acestui proiect au cuprins toate sectoarele de vârstă ale asociației noastre, copii, tineri și adulți.

Zilele Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași au debutat cu sărbătoarea Întâlnirea Acțiunii Catolice cu Păstorul Diecezei, desfășurată în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. A fost un moment de comuniune și sărbătoare pentru toți membrii și simpatizanții AC, care, reuniți în jurul Preasfințitului Petru Gherghel, au sărbătorit 18 ani de activitate și și-au reînnoit dorința lor de a sluji Biserica după carisma Acțiunii Catolice. Au fost prezenți 1200 de membri și simpatizanți ai asociației, copii, tineri, adulți, din 44 de parohii însoțiți de asistenții spirituali parohiali și de persoane consacrate, colaboratori ai AC. Mare a fost bucuria noastră pentru că am avut în mijlocul nostru pe PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pe PS Aurel Percă, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, pr. Cornel Cadar - primul asistent spiritual al AC, pr. Felix Roca, asistent spiritual general actual al AC, președinții care au fost de-a lungul timpului la cârma AC și alți invitați de onoare care au dedicat și continuă să dedice o parte din viața lor Acțiunii Catolice.

În această săptămână de promovare, în parohii, au avut loc diferite activități de formare, liturgice și caritative. Fiecare grup parohial s-a organizat cât mai bine pentru a face din această perioadă una rodnică și care să-i încurajeze în implicarea în viața comunității. S-au animat sfintele Liturghii de duminica și din timpul săptămânii, care totodată au avut și o semnificație deosebită fiind liturghii misionare. S-a recitat sfântul Rozariu și au avut loc adorații și privegheri misionare.

S-au organizat cateheze cu tema "Acțiunea Catolică în viața mea", "Implicarea membrilor AC în momentele liturgice", "Vrăjitorie - a crede sau nu în superstiții - cum să te încrezi în Dumnezeu?", "Responsabilitatea", au fost prezentate filmulețe despre Acțiunea Catolică membrilor comunității, s-au făcut momente de lectio divina, meditând diferite texte liturgice. Unii membri AC din dieceză au făcut cunoscută comunității Acțiunea Catolică prin scenete.

Pentru a veni în ajutorul celor aflați în suferință și pentru a arăta că Acțiunea Catolică este o mare familie în slujba Bisericii, a celor nevoiași, bătrâni și bolnavi, copiii, tinerii și adulții din unele asociații parohiale au făcut vizite la căminele de bătrâni, au împărțit pachete la săracii și bolnavii din parohie și s-au implicat în organizarea aniversării celor "20 de ani de Caritas".

În această săptămână comuniunea s-a realizat și prin joc, vizionări de filme precum: "Raising Helen", "Patch Adam" și vizite în Grădina Botanică din Iași.

Aceste zile de comuniune au dus la formarea de noi relații de prietenie între copii, animatori, educatori, tineri, adulți și asistenți spirituali.

Avem încrederea și speranța că activitățile realizate au fost spre creșterea în credință a comunității și spre o mai bună cunoaștere a ceea ce înseamnă Acțiunea Catolică

Adriana Ianuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-24 octombrie: Zilele Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat